Folkehelten hjelper Rælingen – Ravens
Stig André Berge og Rælingens håndballjenter

Folkehelten hjelper Rælingen

Stig-André Berge vant alle nordmenns hjerter etter OL i Rio. På idrettsgallaen ble han kongen og fikk prisene som «årets forbilde», «utøvernes pris», og  «årets navn». Nå hjelper han Rælingens håndballjenter på reisen mot nye mål der blikket rettes fremover uavhengig av tabellplasseringen i årets Grundigliga.

Det handler om å snu negative ting til noe positivt
Mars måned er spekket med kamper. Den folkekjære bryteren deltar i sesonginnspurten. Han har fortalt om sin reise som har handlet om å aldri gi opp. I hallen har jentene fått kjenne på tøff trening ledet av Stig André. -Man blir sterkere av motgang. Det handler om aldri å gi opp. Av treningene kan jentene lære å bli tøffere i kroppen mot hverandre, få en sterkere kjernemuskelatur og ikke minst å flytte litt på grensene.

-Det er sikkert mye nytt og uvant. Hva har du sett så langt i hallen? -Jeg ser et utrolig potensiale og de har en veldig læringsvilje. Jentene har tatt alt på strak arm og elsker utfordringer. Håndball er en utrolig hard og krevende idrett. Gjennom disse treningsøktene må de bli vant til å være i en mot en situasjoner nok ganger, rett og slett bli tøffere. Mange hadde dette, men målet er å få alle dit, forteller Stig André, som gleder seg til fortsettelsen.

Inspirerende
Rælingens hovedtrener Michael O’Sullivan er kjent for å dra nytte av gode eksterne ressurser. Han er imponert over det Stig André har gjort i praksis som andre har en teoretisk tilnærming til. -Å virkelig møte motgang men stå på videre er ikke noe alle har i seg.  Å få inn en idrettsutøver som tvinger seg til å tenke positivt – uansett, er utrolig inspirerende. Stig André fortalte oss at han blant annet har blitt god gjennom å utfordre seg selv på det han ikke er god på. Han flytter grensene fordi han elsker og gleder seg til å være utenfor komfortsonen, forteller Michael.

Rælingen har fem kamper igjen av årets seriespill. På søndag møter de Sola på bortebane. Kampen vises på handballtv.com med sendestart fra kl.17:50