Ane Mällberg før kampen mot Flint: -Vi er godt forberedt og tar ikke lett på oppgaven – Ravens

Ane Mällberg før kampen mot Flint: -Vi er godt forberedt og tar ikke lett på oppgaven

På onsdag kommer Flint Tønsberg på besøk til Skedsmohallen. I høstens oppgjør vant Ravens i en kamp som både var jevnspilt og spennende.

Gjestenes mål om sluttspillplass (topp 8) er ikke mulig å oppnå, men de har fortsatt en teoretisk mulighet til å beholde plassen i ligaen. Det krever flere 2-poengere. Trolig må de vinne minst tre av de siste fire kampene. Det er kanskje ikke en gang nok å vinne alle. Oppgaven er vanskelig og oddsene dårlige, men ikke umulig. De kommer fra en overbevisende seier mot Oppsal. Nå venter Ravens, Follo, Fredrikstad og Sola som de siste mulighetene.

Les også: Folkets kamp! Gratis inngang til oppgjøret mot Flint Tønsberg

-Vi kommer fra en god bortekamp mot Sola, men jeg kan love at det ikke blir noen sovepute. Flint er kapable til å vinne flere av sine gjenstående kamper. Vi kommer garantert til å se flere overraskende resultater i serieinnspurten, sier Ane Mällberg,

Flint Tønsberg rykket opp til eliteserien etter å ha blitt nr.2 i 1.divisjon sesongen 2019/20. Forrige sesong inntok de 10.plassen i Rema 1000-ligaen. Klubben er ikke ukjent med seriespill på øverste nivå. For 11 år siden spilte de i eliteserien for første gang. De holdt seg der i fire sesonger og fikk 7.plass som beste plassering.

Det er en klubb med lang historie som kommer til Skedsmohallen. Flint Tønsberg Idrettslag ble stiftet i 1917 under navnet Vallø Idrettsforening 28/4-1917 og er hjemmehørende i Søndre Slagen, Tønsberg. Flint ble i første omgang stiftet som en fotballklubb, men har i dag tre hovedaktiviteter; fotball, håndball og allidrett/friidrett. Navnet Flint sies å komme fra slipeindustri som lå på Vallø. Det er en stor klubb som satser både på jenter og gutter, og har i sesongen 2021/22, lag i alle årsklasser, Bring-lag for både gutter og jenter, jentelag i Lerøy, damelag i REMA 1000-ligaen og i
2.divisjon samt lag i lavere divisjoner for damer og herrer. Håndballklubben flyttet inn i ny arena i 2021 – REMA 1000 Arena.

Spillere å se opp for på Flints toppscorerliste
1) Andrea Varvin Fredriksen: 105 mål. Snitt på 4,8 mål pr kamp. Lagets straffeskytter
2) Celina Vatne: 76 mål. Snitt på 4,5 mål. Kun spilt 16 av 21 kamper
3) Malin Lundemo: 67 mål. Snitt på 3,3 mål. Playmakeren har tidligere bl.a. spilt for Nit/Hak

Folkets kamp
Billettene er gratis men det kreves likevel at man henter den på webside for salg eller i klubbens app («Romerike Ravens»).