Vil utvikle mer kraft og kvalitet – Ravens
Daniel Birkelund og Marte Juuhl Svensson, Rælingen

Vil utvikle mer kraft og kvalitet

Rælingen har vært gjennom seks uker med intensiv trening ledet av nytt trenerteam. Spillere og trenere har fått mulighet til å bli kjent, og ikke minst sammen meisle ut veien videre

God energi og positive holdninger
Daniel Birkelund har mange godord å si om den første tiden i klubben. -De første ukene med laget har vært strålende. Jeg koser meg på jobb og gleder meg hver dag til å treffe spillerne. Jeg opplever at vi har en flott spillergruppe. Masse god energi. Positive holdninger. En god arbeidsgjeng som skjønner at det må jobbes hvis vi skal lykkes

Les også: Birkelund trener Rælingen neste sesong

Stallen består av totalt 22 spillere inkludert faste hospitanter. I de første treningsukene har det vært lite skader og sykdom i gruppa. Dermed har det vært mulig å gjennomføre de planlagt aktivitetene. -Det er et godt tegn at vi ser fremgang på de tingene vi har valgt å fokusere på, sier Birkelund.

Håndballrelatert styrketrening
Det nye trenerteamet har stort fokus på bygge videre på treningskulturen. Det går en rød tråd gjennom halløkter og styrketreningene. Alt er relatert til spillsituasjonene en utøver vil oppleve i kamp.

Video håndballrelatert styrketrening i hallen (trykk på bilde for å se på Rælingens Instagram)

I tillegg til halløktene har jentene minst tre økter i uka til Condis Trening på Lørenskog. Her har spillerne flotte fasiliteter på et stort senter med god kapasitet. Normalt trener jentene sammen i grupper på to til seks personer.

Charlotte Gamal fra Condis gir alle besøkende en fantastisk service

Testresultater skal skape refleksjon
Trenerne har bygget opp et testbatteri som skal være enkelt å gjennomføre og samtidig gi informasjon som er relevant for håndball. -Hvis jeg skal oppsummere tenkingen vår på utvikling av fysikk i en setning, vil jeg si at det vi er på jakt etter er å utvikle mer kraft og kvalitet i hver aksjon. Samtidig skal evnen forbedres til å gjøre mange aksjoner etter hverandre, gjerne med en kort pause mellom. Det er disse kvalitetene vi også forsøker å få noen måleparametere på gjennom testene vi gjør i hall, sier Birkelund.

RHK treneren forklarer at de fysiske testene er et av flere verktøy for å måle og dokumentere arbeidet som gjøres. Testene er først og fremst interessante som utgangspunkt for refleksjon hos spillerne og trenerne -Først og fremst bruker vi det inn i dialog med den enkelte spiller om prioriteringer i utviklingsarbeidet videre. Det er et godt utgangspunkt for refleksjon hos både spillere og trenere. Det er viktig å understreke at testene aldri er noe mer enn et supplement til det vi ser på håndballbanen, avslutter Birkelund.

I sommerperioden har spillerne fått individuelle programmer som de selv har mulighet til å justere. Laget møtes til fellesøkter 23.juli. En uke senere reiser de til Generation Handball i Viborg. Den internasjonale ungdomsturneringen har også et skreddersydd opplegg for elitelag for både kvinner og menn. Lagene spiller oppvisningskamper og har tilgang på både hall- og styrkeøkter