17 år og stortalent. Klar for RHK de to neste sesongene – Ravens

17 år og stortalent. Klar for RHK de to neste sesongene

Solveig Aashaug Stangvik har signert kontrakt med Rælingen til og med sesongen 2022/23. For to år siden valgte multitalentet å legge andre idretter til siden og satse kun på håndball

-Det er veldig inspirerende og jeg trives godt
Nittedaljenta ble en del av Rælingens rekruttlag i sommer. Allerede i høst ble hun løftet opp til å trene fast med A-laget. Ungjenta har vist utvikling og sitt enorme potensiale. Det var derfor ikke overraskende at trenerteamet tidlig signaliserte at hun var ønsket med videre. -Alt har vært ganske nytt for meg og jeg har fått en helt ny hverdag. Det er flere treninger, mye høyere tempo i spillet og bedre fysikk på spillerne. Det er veldig inspirerende og jeg trives godt med min nye treningshverdag, sier Solveig.

Les også: Debuterte med scoring

Solveig Aashaug Stangvik i aksjon da Rælingen spilte treningskamp mot Follo HK Damer i romjula

Hun fyller 18 år i februar, og har opplevd mye på mange arenaer i sitt unge liv. –Jeg kommer fra en skifamilie, men jeg skjønte tidlig at lagidrett var min greie. Jeg spilte både håndball og fotball inntil for 2 år siden, forteller stortalentet som blant annet har vunnet Norway Cup i fotball. I tillegg har det meste på sin merittliste som en ung håndballspiller. 17-åringen har også deltatt på to landslagssamlinger (LK02).

Treneren fra barndomsklubben: -Hun er en komplett håndballspiller
Mette Lüthcke trente Solveig i Nit-Hak i barne- og ungdomsårene er full av lovord når hun kommer med sine beskrivelser. -Solveig vet godt at jeg har troen på at hun kan nå helt til toppen. Hun er dedikert, tøff, målbevisst og en ledertype. På banen har hun vist seg som en meget god forsvarsspiller. I tillegg har hun blikk for spillet og et godt skudd. Solveig er en komplett håndballspiller, sier Mette.

Les om partnerklubb Nit-Hak: Historisk samarbeid

Solveig har så langt vært i troppen i fire kamper i Rema 1000-ligaen. Det har foreløpig ikke blitt så mye spilletid for jenta som fortsatt «går i læra». Med Christina Neagu som forbilde har hun både mål og drømmer. -Mine mål er videreutvikling og etablere meg som en sentral spiller i eliteserien. Drømmen er å en dag få spille med flagget på brystet, avslutter Solveig.