Preseason Challenge 2024 – Ravens

Preseason Challenge 2024

Preseason Challenge er en invitasjonsturnering for elitelag som skal spilles 15.-18.august.

Preseason Challenge ble arrangert for første gang i 2013. Mini-turneringen har som basis; full spilletid, rett til time-out, og inntil ca 30 minutter oppvarming på banen før kamp. Dommere settes opp av Norges Håndballforbund. I 2024 spilles trolig kampene ute hos våre partnerklubber etter suksessen med denne modellen i fjorårets turnering. Det er en flott anledning til å bringe elitehåndballen ut til breddeklubbene. Adresser til spillestedene oppdateres. Det er søkt om, og fått godkjennelse for tilsvarende konsept i juniorklassene (16 og 18).

Lørdag 17/8Kl.13:50Pulje BB3 – B1Sted kommer | Kjøp billett
Søndag 18/8Kl.11:00Plassering (5-6)Nr.3 pulje A – Nr.3 pulje BSted kommer | Kjøp billett

Adresser til haller kommer her

Rekkefølgeberegning for puljespill (Link NHF)

Rekkefølge i plasseringskamper:
Det skal spilles ekstraomganger etter 5 minutters pause hvis en kamp som ender uavgjort etter ordinær spilletid, skal avgjøres. Spilletiden for ett sett ekstraomganger er 2 x 5 minutter med en pause på 1 minutt mellom omgangene. Dersom kampen etter ekstraomganger ender uavgjort avgjøres den ved straffekast. Dette avviker fra NHF reglement der man spiller nye 2 x 5 minutter. Hvert lag plukker ut fem spillere. Disse spillerne utfører hvert sitt 7m-kast og lagene skyter annenhver gang. Lagene behøver ikke å bestemme rekkefølgen på dem som skal skyte, på forhånd. Det står lagene fritt å bytte målvakt blant de spillerne som har rett til å delta. Alle spillere kan delta både som skyttere og målvakter. Dommerne bestemmer hvilket mål som skal brukes. Dommerne skal gjennomføre en loddtrekning, og det laget som vinner, bestemmer om de skal skyte først eller sist. Man benytter motsatt rekkefølge hvis stillingen fremdeles er uavgjort og konkurransen må fortsette etter at de første fem spillerne har skutt. Ved en slik fortsettelse skal hvert av lagene igjen nominere fem skyttere. Alle, eller noen av dem kan være de samme som skjøt første gang. Slik plukker man ut fem spillere om gangen så lenge det er nødvendig. Men nå er konkurransen avgjort straks ett av lagene har scoret flere mål enn det andre ved samme antall kast.

Kontakt oss for mer informasjon: romeriketopp@ronhandball.no

Oppdatert 21/02-2024 (kl.:13:30)