Fortsetter i Rælingen – Ravens
Cecilia Tærud Hjellnes og Karoline Strømberg, Rælingen

Fortsetter i Rælingen

De har spilt til sammen 300 kamper for Rælingens A-lag. Cecilia Tærud Hjellnes har vært lagets bauta bakerst, mens Karoline Strømberg har tatt steg offensivt og scoret flest mål. Nå har begge tegnet nye kontrakter med klubben

Motiverte for å lære mer
Jentene som er henholdsvis 24 (Karoline) og 26 år (Cecilia), har bevist at man utvikler seg så lenge man spiller og trener. -Jeg vil fortsette å ta nye steg i alle faser. For meg blir det fokus på nærskudd og bidra mer inn i laget ved å bli enda bedre til å kommunisere og gi tilbakemeldinger, forteller Cecilia. Karoline er kjent som en fysisk sterk spiller, men føler at hun har mer å gå på. -Jeg må jobbe målrettet med styrketreningen. I tillegg ønsker jeg å ta mer ansvar. Vi må fortsette å jobbe kontinuerlig med alle de «små» tingene for i sum å bli enda bedre håndballspillere, fortsetter Karoline.

Er glade for å fortsette å spille sammen
-Dere har en god tilbakemeldingskultur i laget. Hva vil du si om din lagvenninne? -Cecilia har mange sterke sider, og jeg er innmari glad for at vi har henne med videre, både som målvakt og lagvenninne. Cecilia forbinder jeg med rutine, eksplosivitet, presise langpasninger, god posisjonering i forhold til skudd bakfra, og en heftig hofteknekk. Utenfor banen er hun rolig og god til å se og ta vare på de rundt seg, forteller Karoline. Cecilia er også tydelig på de positive egenskapene som lagvenninnen har. – Jeg må trekke fram hennes fysiske styrke, skuddet og råheten i forsvar. Det føles trygt å ha slike krigere foran seg.

-Vi har utviklet oss
-Hva har dere lært av sesongen? -Selv om det har vært en tøff sesong, tror jeg at både jeg som spiller og laget likevel har utviklet oss mye. For eksempel har jeg blitt tryggere i vurderingene mine og mer bevisst på i hvilke situasjoner jeg kan bidra med min spisskompetanse, forklarer den hardtskytende bakspilleren. Målvaktsjobben har vært tøff å ha, men mange kamper i Grundigligaen har gitt god erfaring. -Etter to sesonger på øverste nivå har jeg lært mye av å kjenne på nivået i toppen. Jeg har tatt flere steg som målvakt på alle områder, blitt tryggere og mer stabil, sier Cecilia.

Skal ha det gøy – ikke tenke konsekvenser
-Hva tenker dere om de siste kampene i Grundigligaen? -Vi møter gode lag. Det er en ypperlig mulighet til å trene og utvikle oss. Selv om vi ligger på bånn av tabellen, skal vi ikke gjøre det enkelt for noen av dem. Vi kan spille med senkede skuldre og uten noe press. Vi har tidligere vist at vi kan spille veldig bra når vi er i den posisjonen. Vi skal ha det gøy, spille håndball og ta i skikkelig uten å tenke konsekvenser, avslutter jentene i fellesskap.

Rælingen spiller sin neste hjemmekamp onsdag 22.mars i Skedsmohallen. Dette er et fellesarrangement med Lillestrøm Topphåndball.