Poengdeling og dramatikk – Ravens
Lene Pettersson Heiberg, Rælingen

Poengdeling og dramatikk

Rælingen hadde ikke oddsen med seg blant spillselskapene før eliteseriekampen mot Byåsen. Det ville gi 13 ganger innsatsen ved RHK seier, mens Byåsen knapt rundet ett-tallet. Kampbildet ble et helt annet. Jevnspilt, mange gode prestasjoner og drama til siste sekund.

Rælingen startet og avsluttet best
Hjemmelaget tok kommandoen fra start. Tydelige aksjoner både i forsvar og angrep ga resultater. Etter halvspilt omgang ledet Rælingen 9-5. Trønderne tok over initiativet  og gikk til pause med 16-17 ledelse.

I løpet av det første minuttet av 2.omgang scoret både Strømberg (7 meter) og Wollik på kontring. Dermed var RHK igjen foran i protokollen. Det var etterhvert mye som lignet på full kontroll, men etter at klokken passerte 40 minutter ble Julie Bøe Jacobsen tildelt straffekast. Samtidig fikk Andrea Hanssen se det røde kortet da dommerne mente at hånden hennes hadde truffet Bøe Jacobsen i ansiktet. Det ble ikke mye lettere da Anniken Wollik rett etter også måtte sone to minutter. Byåsen grep muligheten og snudde kampen til sin fordel. Dermed var rollene byttet. Med ti minutter igjen på klokka ledet gjestene med tre mål. De fleste tenkte nok at løpet var kjørt. Slik gikk det ikke. Rælingen kom tilbake.

-På innsiden- siste spilleminutt, Rælingen-Byåsen

Med 25 sekunder igjen gikk RHK opp i ledelse 29-28 etter kontringsmål signert Karina Selland. De siste sekundene stod Rælingen som en hvit mur foran rødtrøyene fra Trondheim. Det var tett. I siste sekund fikk Byåsen frikast. Det måtte bli et direkte skudd. Venstrehendte Kallestad stilte seg opp, mens Rælingens mur kanskje ikke var klar over at det var en venstrehåndsspiller som skulle skyte. Avslutningen var god og ballen gikk i mål. Byåsen jublet for poenget, mens Rælingen var tydelig skuffet over at sesongens første topoenger glapp i siste sekund.

Frida Haug Hoel (RHK) og Julie Bøe Jacobsen (Byåsen) ble kåret til beste spiller for hvert lag.

Frida Haug Hoel og Julie Bøe Jacobsen etter kampen

Eliteserieoppgjøret mellom Rælingen og Byåsen hadde alt. Spenning, drama, gode prestasjoner, og ikke minst to blide jenter 😄 Hør hva tidligere RHK-spiller Julie Bøe Jacobsen og Frida Haug Hoel forteller etter kampen. Begge ble kåret til sitt lags beste spillerRomerikes Blad TV 2 Sporten TV 2 Håndball handballtv.com Norsk Topphåndball – www.topphandball.no

Posted by Rælingen HK on Sunday, 23 September 2018

Møtes igjen 2.oktober
Rælingen og Byåsen spiller ny kamp mot hverandre allerede tirsdag 2.oktober. Hvem avanserer til kvartfinalen? Møt om i Marikollhallen kl.19!

Kampfakta
Rælingen-Byåsen 29-29 (16-17)
Link til alle kampfakta

Se sammendrag fra kampen

Høydepunkter: Rælingen-Byåsen

Se høydepunktene fra eliteserieoppgjøret mellom Rælingen og Byåsen. Spennende kamp og mange flotte prestasjoner!Håndballkampene streames på Romerikes Blad (Norgessporten), mens TV 2 Sporten viser enkeltkamper på lineær-TV. Alle kampene i eliteserien kan ses et døgn etter at de er spilt på handballtv.com