Klarte ikke å gjenskape prestasjonen – Ravens
Kaja Kristensen, Rælingen

Klarte ikke å gjenskape prestasjonen

Etter en jevnspilt og morsom eliteseriekamp mot Byåsen for litt over en uke siden, både håpet og trodde mange på en ny håndballthriller. Det endte i cup-exit for Rælingen og en kamp der svært lite stemte.

Tilstedeværende trøndere
Når dommerne blåste i gang kampen var det ikke mye gnist i RHK. Byåsen hadde med seg tørt krutt og fikk sin andre nettkjenning i det klokka viste 1:10. Rælingen svarte og kom ajour etter fem spilte minutter og to mål av Andrea Hanssen. Deretter så ikke trønderne seg tilbake. Etter 13:30 og tremålsledelse til Byåsen brukte Daniel Birkelund time-out kortet. Klare beskjeder og nytt fokus gikk i vasken. I løpet av de neste 90 sekundene doblet gjestene ledelsen og Birkelund la igjen det grønne kortet hos sekretariatet. Spillet jevnet seg i siste halvdel av omgangen, uten at Rælingen klarte å knappe inn på forspranget.

Frida Haug Hoel kjemper seg forbi Julie Bøe Jacobsen

Bedring etter hvilen
Rælingen hadde på ingen måte gitt opp kampen, og var innstilt på å bruke 2.omgang på å spise seg innpå. De lykkes ikke helt, men uavgjort resultat i de siste 30 minuttene var tross alt oppløftende etter den tunge 1.omgangen. Hos gjestene traff tidligere RHK’er Julie Bøe Jacobsen på alle sine 11 skuddforsøk. Ikke ufortjent ble hun kåret til Byåsens beste spiller. Juryen kåret Kaja Kristensen til Rælingens beste, men det var heller ingen tvil om at målvakt Vilde Byberg Smedstad fortjente honnør for sin 2.omgang.

Romerikes Blad:
Sendte gamleklubben hodestups ut av cupen. -En spesiell følelse

Videointervju med Julie Bøe Jacobsen (Byåsen), Kaja Kristensen og Vilde Byberg Smedstad (Rælingen)

Byåsen sendte Rælingsjentene ut av cupen. RHK klarte ikke å gjenskape prestasjonene fra seriekampen for ni dager siden. Igjen var tidligere RHK spiller Julie Bøe Jacobsen best hos trønderne. På hjemmelaget ble Kaja Kristensen kåret til beste spiller. Også Vilde Byberg Smedstad leverte en god 2.omgang i RHK-målet. Vi ønsker Byåsen lykke til videre i NM. Resultat 23-30.#HeiaRHK #NoGutsNoGloryRomerikes Blad Norsk Topphåndball – www.topphandball.no TV 2 Håndball TV 2 Sporten Håndballpodden

Posted by Rælingen HK on Tuesday, 2 October 2018

Fokus på neste kamp
-Vi gjorde oss ferdig med kampen i garderoben etter kampen. I dag vant det beste laget. Det er tydelig at det fortsatt svinger litt for oss, konkluderer Rælingens trener, Daniel Birkelund. Allerede på søndag er Gjerpen motstander på bortebane for Rælingen.

Neste hjemmekamp spilles mot Fredrikstad søndag 28.oktober kl.18:00 i Marikollhallen. Denne er flyttet fra 14/10 grunnet e-cupspill for Østfoldlaget.