Poengdeling mot Tertnes – Ravens
Anniken Dahl Christensen, Rælingen HK

Poengdeling mot Tertnes

Rælingen sikret sluttspillplassen etter en jevnspilt Grundigligakamp mot Tertnes i Marikollhallen. Jentene lå et par mål foran etter halvspilt 1.omgang, men det tok ikke lang tid før bildet ble snudd. RHK overtok føringen før hvilen og gikk til pause med 13-12. Ledelsen kunne vært vesentlig større for Rælingsjentene dersom de hadde vært litt mer presise. Etter hvilen flyttet Bergenserne forsvaret sitt i mer offensiv formasjon og overtok initiativet. På det meste ledet Tertnes med fire mål, men hjemmelaget fant etter hvert løsningene og kjempet seg tilbake til uavgjort i sluttminuttet.

-Det var deilig å motbevise alle ekspertene som ikke hadde tro på oss før sesongen. Nå starter jobben med å videreutvikle laget slik at vi kan ta et nytt steg, forteller en glad Michael O’Sullivan.

Det største smilet i hallen etter kampen hadde Frida Haug Hoel. Den 17 år gamle høyre bakspilleren var toneangivende og spesielt viktig i opphentingsperioden. –Det ble veldig spennende. Vi var litt tamme i deler av kampen, men når vi får satt tempoet vårt synes jeg spillet blir veldig bra, konkluderer Frida som ble kåret til Rælingens beste spiller.

Nå venter to kvartfinaler i sluttspillet. De høyest rangerte på tabellen i Grundigligaen velger motstander. Larvik som ble seriemestere velger mellom lagene som ble nr.7 og 8. Deretter får Byåsen velge mellom nr. 6, 7 eller 8, osv. Kvartfinalene spilles 20. og 24.april med hjemme- og bortekamp.