Gjerpen tror på tett konkurranse i årets sesong – Ravens
Fredrikke Sundsby Kjølstad, Romerike Ravens

Gjerpen tror på tett konkurranse i årets sesong

Ravens tar i mot Gjerpen på søndag. Begge lag står med en seier så langt i Rema 1000-ligaen. Hvem går seirende ut av duellen?

Laget fra Skien har stolte tradisjoner i norsk kvinnehåndball. I fjorårets sesong ble de et overraskelseslag da de som nyopprykket kapret sluttspillplass. I årets sesong startet de mot Vipers. Her ble det som ventet seier til mesterlaget fra Kristiansand. I den neste kampen slo de tilbake med en sterk seier mot Follo HK Damer. I siste serierunde presset Gjerpen Sola, uten at det ble poeng.


Ravens kommer fra en god bortekamp mot Fredrikstad der laget vant sine første poeng i Rema 1000-ligaen. Laget savner fortsatt Marte Juuhl Svensson etter at hun ble skadet i serieåpningen, men ser ut til å ha funnet tilbake til både form og spillestil.

Se statistikk og tabell før søndagens kamp

Gjerpens trener Pål Oldrup Jensen var fornøyd med reisen laget hadde i forrige sesong. Til Norsk Topphåndball uttalte Oldrup Jensen at de vil fortsette å ha fokus på utvikling med målsetting om sluttspill.

-I år ser vi at det er flere lag som har styrket sine spillerstaller betydelig og mener ut ifra det at det kan bli en tettere kamp om å komme med i sluttspill og om medaljene i Rema 1000 ligaen 2024-25. Det vi erfarte i foregående sesong er at det med noen unntak ikke er så stor forskjell på lagene i øvre og i nedre halvdel av tabellen. Det mener vi er et kvalitetsstempel på Rema 1000 ligaen. I tillegg viser Storhamar ved å vinne European League samt andre norske lag i internasjonalt spill at norske klubblag kan hevde seg mot lag fra andre ligaer. Her har det vært en betydelig utvikling de senere årene for norske klubber som er veldig gledelig å se. Det er ikke alle klubber som har spillere med de største navnene per i dag, men det blir gjort et enormt arbeid med å få frem nye norske talenter i våre hjemlige klubber. Dette håper vi det norske publikummet vet å sette pris på og at de blir med på å skape nye norske «stjerner». Vi håper å se flest mulig på alle kamper i Rema 1000 ligaen kommende sesong, uttalte Oldrup Jensen før seriestarten.