Klart for sesongens første duell mellom Bente og Ane – Ravens
Foto: Svein André Svendsen

Klart for sesongens første duell mellom Bente og Ane

Bente og Ane er de eneste kvinnelige hovedtrenerne på elitenivå i norsk håndball. Media snakker om det. Håndballforbundet bruker deres historier for å rekruttere flere kvinnelige trenere. Det er vanskelig å unngå oppmerksomheten. Det er klart for sesongens første duell mellom Bente Lunke Norum og Ane Mällberg, Romerike Ravens og Byåsen.

Søndagens oppgjør i Trondheim er et av mange i en lang sesong. Isolert sett er ikke kampen viktigere enn andre. Kanskje blir det litt spesielt for Ane å møte sin gamle klubb Romerike Ravens som hun hadde ansvaret for da den ble etablert i 2021? At det ble Bente som overtok hovedansvaret for Romeriksklubben foran denne sesongen var noe Ane håpet på. Det er to damer som heier på hverandre som møtes til duell. De er også landslagstrenere for yngre landslag, og har gjennom årene vært sparringspartnere i hverdagen.

Bente Lunke Norum, Romerike Ravens

Begge trenerne er opptatt av utvikling og samarbeid i hverdagen.

-Det blir spennende å møte Ane i et nytt lag. Hun og jeg har fått erfare og snakket mye håndball sammen over mange år, men aldri spilt mot hverandre. Det blir gøy å møtes også på den måten. Sparring og utveksling av ideer og tanker bidrar til at vi utvikler både oss selv og håndballen videre, sier Bente.

Ane tilføyer:

Det betyr ganske mye å ha noen å snakke med, spesielt når det er litt motgang. Det å ha noen som forstår og som man kan lufte og diskutere med er både lærerikt og godt.

Både Ravens og Byåsen har hatt noen tøffe kamper i starten på sesongen. Begge har opplevd oppturer i cupen, men det er bare Ravens som har hentet en seier i Rema 1000-ligaen så langt. Byåsen vil nok gjøre alt i sin makt for å vinne sine første poeng på søndag.

Ane Mällberg er nå hovedtrener i Byåsen. Bildet er fra forrige sesong da hun hadde ansvaret for Romerike Ravens

-Det har vært en tøff start poengmessig i serien. Vi har vist veldig bra toppnivå, men det svinger for mye i kampene. I NM har vi fått bedre treff, så det har vært positivt. På søndag forventer jeg en tøff og jevn kamp med to lag som har flere unge, nye spillere. Ravens har et tøft og bra forsvar, i tillegg til duellsterke bakspillere fremover, forteller Ane.

Les også: – Mange kvinner trenger en dytt for å komme i gang (artikkel NHF)

Byåsen mønstrer som Ravens et ungt mannskap. Gjennom oppkjøringen har begge lag spilt flere fine kamper og vist at de er kapable til å spille god håndball mot solide lag. Også Ravens sine prestasjoner har svingt. Selv med en betydelig skadeliste har laget vist fremganger.

-Vi har kommet godt i gang. Brukt mye tid på å sette sammen laget og finne vår form. Nå ser vi at flere spillere kommer i gang og får ut det vi ser på trening også i kamp. På søndag regner vi med en tett, jevn og tøff kamp. Det er hva vi forventer i de fleste kampene vi skal spille. Vi er klare til å slå fra oss. Byåsen har flere gode spillere, så vi skal komme godt forberedt. Jeg synes vi har lykkes såpass godt med å bruke vårt eget spil og egne prinsipper i kampene frem til nå, så ser egentlig ingen grunn til å gjøre så store endringer. Noe finpuss blir det sikkert, men vi stoler på at det vi har holder, sier Bente.

Se søndagens oppgjør i Rema 1000-ligaen i Kolstad Arena kl.18:00 eller på TV2 Play



Hent gratisbilletter til Ravens neste hjemmekamp. DNB spanderer! Se Camilla Herrem og Sola møte Romerike Ravens i Skedsmohallen søndag 20.oktober. Gå inn i Romerike Ravens app eller hent billetter på nettsted for salg. Du identifiserer deg ved å opprette konto eller å logge inn med Vipps.