Ane Mällberg: -Det ble ikke bare en skrell, men en stor lagseier – Ravens

Ane Mällberg: -Det ble ikke bare en skrell, men en stor lagseier

Ravens trener Ane Mällberg hadde før bortekampen mot Molde i Rema 1000-ligaen annonsert at de jaktet poeng i alle kamper, og gjerne en skrell mot de beste lagene. Slik gikk det også. Ravens hadde full kontroll gjennom 2.omgang og vant en solid syvmålsseier mot medaljekandidaten.

Starten på kampen var alt annet enn god. Etter åtte minutter ledet hjemmelaget 5-1. Det var mye slurv fra Ravens. Så snudde det gradvis. Ti minutter senere tok Romeriksjentene ledelsen for første gang da Astrid Mjøen Holstad satte inn lagets syvende mål.

-Det så ikke bra ut i starten og vi hadde alt for mange tekniske feil. Vi var likevel enige om å holde oss til planen. Det betalte seg og ble tilslutt en fortjent seier, sier Mällberg.

2.omgang startet med tre måls ledelse til Ravens. Laget spilte disiplinert både i forsvar og angrep. Frustrasjonen ble etter hvert tydelig blant Moldespillerne. Ni minutter ut i omgangen hadde Ravens økt ledelsen til syv mål. Da tok Tor Odvar Moen time-out og la om til 5:1 forsvar med en jagende Mona Obaidli i spissen. Det løste ikke problemene for hjemmelaget. Fem minutter senere måtte Moen igjen ta time-out. Heller ikke et paddeflatt forsvar ga svarene Moldetreneren ønsket seg.

Ravens var på det meste oppe i en ti måls ledelse. Selv om hjemmelaget fikk pyntet litt på resultatet ble det tilslutt seier 34-27 til laget fra Romerike.

Mällberg som ofte har tendens til å legge noe i potten når laget vinner kampen, hadde denne gangen lovet bad i fjorden dersom det ble seier. Ravenstreneren er forberedt på å innfri løftet.

-Det blir nok et isbad i kveld. Den får jeg ta, ler Mällberg. Hun fortsatte raskt med å dele ut ros til spillerne sine.

-Jeg synes vi har jobbet godt de siste ukene. Både vi og Molde møtte opp med en kamp hver i beina etter nyttår. Det blir helt klart en krevende periode for e-cup lagene frem til midten av februar. For vår del er jeg stolt av hvor lojale jentene er. Hele laget bidrar og vi får rullert enda bedre i dag enn det vi har fått til tidligere i sesongen. Det er mange å trekke frem, men jeg er spesielt fornøyd med hvordan Carina Berg og Rikke Thorngaard styrer spillet hver gang Molde gjorde en endring. Forsvaret var solid og Kristin Eskerud strålende. Målvaktene våre fremstår som et veldig godt team. Spesielt de to tror jeg kommer til å få det mye gøy fremover, avslutter Mällberg.

Kampfakta
Molde Elite – Romerike Ravens 27-34 (10-13)
Mål Ravens: Frida Haug Hoel 6, Maja Muri 6, Rikke Thorngaard 6 (BB), Anniken Wollik 5 (2), Carina Berg 3, Isabella Fazekas Jakobsen 2, Silje Fjellengen 2, Astrid Mjøen Holstad 1, Bibi Aandewiel 1, Sarah Deari Solheim 1, Hanna Ötorp 1
Toppscorer Molde: Christine Karlsen Alver 6 (1)
Utvisninger: Molde 3×2 og Ravens 3×2