Ane Mällberg foran møtet med Oppsal: – Det blir viktig at vi ikke får overtenning – Ravens

Ane Mällberg foran møtet med Oppsal: – Det blir viktig at vi ikke får overtenning

AV: TROND SØRØY / NORSK TOPPHÅNDBALL

Søndag spilles sesongens så langt viktigste kamp for Rælingen og Oppsal når de barker sammen til lokaloppgjør.  Rælingen ligger plassen foran Oppsal, på ellevteplass med 4 poeng.  Oppsal ligger på direkte nedrykk med 2 poeng. 


– Det er en viktig kamp selvfølgelig, begynner Rælingens trener Ane Mällberg.  – Med seier der holder vi Oppsal og Larvik enda litt lenger bak oss.  Det gjør at vi får et lite forsprang, noe som kan bli avgjørende når vi summerer opp til slutt. 

– Taper vi på søndag, er vi likt med Oppsal og da fortsetter kampen om å holde de bak oss.  Da blir andre kamper mer avgjørende.  Jeg tenker ikke at det er krise med tap, men absolutt en kjempefordel med seier inn mot neste del av sesongen.

– Når vi spiller vårt spill og vi har flere spillere som har dagen og spiller opp mot vårt beste, så har vi absolutt store muligheter til å slå Oppsal, sier hun. 

– Det blir viktig at vi ikke får overtenning.  Det å få klaff på spillet og løse motspillet raskt blir en viktig del. 

Julegavetips! Besøk vårt digitale julemarked.

Klikk her for å komme inn på markedet


Fantastisk gode mot Byåsen

Rælingen startet sesongen med klare tap mot lag som er tippet høyere på tabellen.  Men mot Flint borte 18. oktober satt det og laget sikret seg sesongens første seier.  Også et høydepunkt var den uventende 30-28 seieren over Byåsen 22. november.  Da var Rælingen sensasjonelt gode og tok en skikkelig revansje etter å ha blitt utspilt i NM-kamp og tapte med 12 mål bare en kort måned tidligere.

– Det har jo svingt veldig.  Vi merker vi at vi er unge og variert med rutine. Men samtidig har vi spilt oss bedre og har vist i flere kamper at vi kan gi en fight på dette nivået.  Så synes jeg vi har hatt en fin utvikling på det vi har hatt fokus på, forteller Ane Mällberg

– Og så må jeg jo si at seieren over Byåsen var ekstra spesiell, smiler hun.  – Jeg er veldig imponert over mentaliteten til jentene hvor vi går på den kjempesmellen mot de i NM, og at vi reiser tilbake igjen og tar dem.  En ting er seier, en annen ting er at vi faktisk går inn der og har tro på oss selv. 

Rælingen jubler etter den fantastiske oppvisningen i Kolstad Arena da Byåsen ble slått.

– Det var mye som klaffet.  Vi hadde jobbet godt i forhold til den forrige kampen vi hadde mot Byåsen.  Jentene klarte å følge kampplanen og følge det vi hadde gjort på trening og det vi hadde blitt enige om å gjøre og fikk det ut i kampsammenheng også. 

– Nå blir veien videre å gjenskape det oftere.  At vi oftere skal lykkes med det vi kan.

– Det hjalp nok også at vi var revansjesugne, at vi ønsket å reise til Trondheim å vise at vi kunne bedre.  Det handlet mest om at vi ønsket å komme ut med hevet hode og vise hva vi står for, for det følte vi ikke at vi fikk vist i den første kampen mot dem. 

Les også:
Før kampen mot Oppsal: -Det handler om å opptre mer effektivt i de kritiske fasene.


Flere må ha klaff

Søndag er det Oppsal som gjelder og Ane har stor tro på at det blir hjemmeseier og at Rælingen da får et 4 poengers pusterom ned til Oppsal på direkte nedrykksplass.

– Jeg håper at spillerne får frem krigervilje og at vi aldri gir oss.  Det blir viktig for at vi skal vinne kampen at vi står sammen som et lag.  Vi har ikke så mange enkeltspillere som klarer å stå alene, så vi er avhengig av at flere har klaff.  At vi fremstår med den energien vi har jobbet med og det spillet vi har terpet på, at vi ser det er utvikling, avslutter treneren.


Lagenes 5 siste kamper

Rælingen mot:
Fredrikstad 24-28
Byåsen 30-28
Vipers 19-45
Tertnes 29-34
Flint 23-20

Oppsal mot:
Molde 16-28
Aker 23-24
Fana 30-36
Sola 24-32
Larvik 21-16

Topp 3 målscore

Rælingen:
Anniken Wollik 45
Karoline Strømberg 37
Frida Haug Hoel 33

Oppsal:
Frida Nåmo Rønning 40
Emma Skinnehaugen 26
Lorin Sendi 24


Kampens profiler:

Karoline Strømberg (Rælingen) og Frida Rønning (Oppsal).