Ane Mällberg skal trene jentelandslaget sammen med Gro Hammerseng-Edin – Ravens

Ane Mällberg skal trene jentelandslaget sammen med Gro Hammerseng-Edin

En stor håndballnyhet fra Norges Håndballforbund. Rælingens hovedtrener Ane Victoria Ness Mällberg er sammen med Gro Hammerseng-Edin ansatt som trenere for Jentelandslaget (LK06).

Kommende sesong fortsetter Ane som ansvarlig trener for den utskilte elitedelen av Rælingen i den nyetablerte klubben Romerike Topphåndballklubb. De siste par årene har hun også vært trener for Juniorlandslaget (LK00). Fra 1.juni går hun inn i deltidsstilling som landslagstrener sammen med en av de aller største spillerprofilene i Norge gjennom tidene, Gro Hammerseng-Edin.

Det er veldig gøy og spennende å få være med fra starten, spesielt sammen med Gro

Ane Victoria Ness Mällberg

Ane gleder seg til å samarbeide med Gro. -Hun har helt klart vært et forbilde både som spiller og i rollene hun har hatt etter hun la opp. Selv er jeg ydmyk og takknemlig for å få være med videre i landslagsmiljøet. Jeg har lært masse i de rollene jeg har vært inne i med LK00, så gleder meg til fortsettelsen. I tillegg er det veldig gøy og spennende å få være med fra starten, spesielt sammen med Gro.

Den tidligere landslagsstjerna hadde ingen tanker om noen fremtidig trenerjobb for Norge da hun la håndballskoene på hylla. -Nei, definitivt ikke. Dette er noe som gradvis har blitt mer og mer aktuelt og det har tatt litt tid å finne ut av det er en vei jeg kunne tenke meg å gå. En gradvis prosess. Men det at jeg tok trener 2-utdannelsen i 2019 og hadde tenkt til å ta trener 3 rett etterpå var jo en følge av at jeg begynte å forstå at dette kunne være noe for meg. Muligheten til å jobbe som sportskommentator for TV2 dukket opp (100 prosent stiling) og jeg grep sjansen. Derfor ble trener 3 utsatt. Jeg valgte prosjektledelse og coaching & ledelse (som en del av årsstudium i ledelse) da jeg avsluttet kommentatorjobben fordi jeg visste at jeg ville ende med å jobbe i en rolle hvor en slik type kompetanse ville komme til nytte. I en eller annen form. Enten som trener, prosjektleder eller i en annen variant av lederrolle. Jeg har jobbet som håndballekspert i flere år og har hele veien sett mye håndball, analysert og kommentert kamper. I tillegg har jeg bidratt som ambassadør inn i konseptet til kona mi, Anja, hvor vi har jobbet med håndballspillere som ønsker utvikling.

Jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre på en god måte

Gro Hammerseng-Edin

Hva tenker du om å være i tospann med Ane? -Jeg gleder meg veldig! Tror vi kommer til å utfylle hverandre på en god måte. Det at hun har sin erfaringsbakgrunn var en av flere årsaker til at jeg tenkte at dette kan komme til å bli veldig bra. Hun kan tilføre mye av det jeg ikke har i min «bank» enda. Og jeg besitter noe av det hun uttrykte at hun gjerne ville ha i sin makker. Første møtet ga meg en veldig god følelse og jeg er inspirert av henne allerede. Jeg gleder meg til samarbeidet og til å bli bedre kjent.

Hvilke mål har du som trener på lengre sikt? -Dette er det for tidlig for meg å svare på. En ting av gangen for min del nå. Første steg i trappa er å gjøre gode forberedelser frem til jeg begynner i jobben og ikke minst bruke sommeren godt. Jeg er først og fremst ute etter å legge inn en skikkelig innsats slik at Ane og jeg blir et velfungerende team, bli kjent med den nye rollen samt sikre at jeg gjør alt jeg kan for å bygge og utvikle egen kompetanse som trener. Jeg går ydmykt inn i jobben og jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg vil jobbe knallhardt for å være i konstant utvikling, avslutter Gro.

På hver sin måte vil de bli gode støttespillere for spillerne i deres vei til å nå sitt potensial

Jeanette Nilsen, seksjonsleder for spill og trening i NHF

Jeanette Nilsen som er seksjonsleder for spill og trening i Norges Håndballforbund har stor tro på at de to trenerne vil utfylle hverandre. -De kommer inn med ulik erfaring. Gro med sin spiller- og ledererfaring etter mange år i topphåndballen både internasjonalt og nasjonalt, og Ane med sin trenererfaring fra både senior- og yngrenivå. På hver sin måte vil de bli gode støttespillere for spillerne i deres vei til å nå sitt potensial, uttaler Nilsen på NHF sin nettside.