Bente Lunke Norum: -Det var lett å velge Ravens – Ravens
Bente Lunke Norum, påtroppende hovedtrener i Romerike Ravens

Bente Lunke Norum: -Det var lett å velge Ravens

Etter at Ane Mällberg annonserte sin avgang som hovedtrener for Romerike Ravens etter inneværende sesong, har klubben brukt tiden godt og vurdert mange meget gode kandidater.

Prosessene har vært grundige der man først gjorde det klart hvilken type trener man ville ha inn til å overta. Bente Lunke Norum (46) ble etter hvert den klare favoritten. Etter gode samtaler og vurderinger ble klubben og Bente enige om en avtale som minimum strekker seg over 2 år.

-Det var lett å velge Ravens. Det er blitt jobbet godt over tid, men det er fortsatt en ung klubb med et stort potensiale. Ravens har mange bidragsytere som jobber på for å skape et godt tilbud. Det er også mange spennende spillere både i dagens gruppe og i samarbeidsklubbene. Jeg har tro på prosjektet og ønsker å bidra med det jeg kan for å utvikle det videre, sier den påtroppende hovedtreneren

Bente har erfaring som spiller i eliteserien og vært proffspiller i utlandet. Etter endt spillerkarriere startet hun for alvor med trenergjerningen og har fullført den høyeste Europeiske trenerutdanningen (Trener 4, EHF Master Coach). Oppgavene og rollene har med årene blitt større. Etter 4 år som herretrener i LTH hvor hun utviklet lokale spillere til å ta nye steg, er hun selv klar for nye utfordringer. Hun er også trener for landslag der hun var med å vinne VM med juniorlandslaget (LK02). Hennes engasjement med håndballforbundet fortsetter med oppstarten av jentelandslaget (LK08), og ambisjonene som trener strekker seg mot nye spennende mål.

-Ravens har tradisjon for å satse på og utvikle trenere med ambisjoner. Så langt har også det vært et vellykket prosjekt. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og bygge et team rundt meg som skal bygge videre på det som er skapt.

I samtalen er Bente tydelig på at spillerne vil få en en trener som ser dem og heier på dem, men hun krever også at de tar og fyller sin rolle i gruppen. I Ravens skal man spille hverandre gode både på og utenfor banen.

-Som trener tror jeg at felleskap og eierskap gir resultater. Jeg er opptatt av å bidra til hver enkelt utøver sin utvikling, men spilleren må selv eie sin egen reise. Jeg føler jeg lykkes som trener når jeg ser spillere ta steg, ansvar og at vi lykkes som gruppe. Vi startet alle å spille håndball fordi det var gøy, det er viktig ikke å miste det når kravene om prestasjoner og resultater blir en del av dette.

Bente Lunke Norum (46)TrenerkarrierenSpillerkarrieren
Gift 3 barn
Konsulent og ledertrener i Storform
Landslag: LK02, gull i VM for U-21
Landslag: LK08 (nå)
Hovedtrener LTH 4 sesonger
Assistent Stabæk 1.divisjon
Lerøy Stabæk J02
Bring Stabæk J02
Bring ØHIl G05
Stabæk
opprykk til elite og 3 år i eliteserien

Caja Cantabria, Spania
2 år som proff

Rælingen
4 år- opprykk til 1. divisjon
Hent billetter til Ravens – Follo HK Damer (Gratiskamp / Kronekamp)

Kronekamp / Gratis inngang