Bibi Aandewiel tar steget opp. Fast plass i Ravens-stallen de 2 neste sesongene. – Ravens

Bibi Aandewiel tar steget opp. Fast plass i Ravens-stallen de 2 neste sesongene.

Bibi Aandewiel (18) blir kommende sesong løftet opp fra hospitant til fast plass i Ravens A-stall. Den talentfulle bakspilleren var senest i høst på sin siste samling med juniorlandslaget hvor hun står bokført med tre kamper med flagget på brystet.

Lørenskogjenta var innom tennis, ski og karate før hun 9 år gammel startet med håndball. I søk på utfordringer ble hun etter hvert en del av satsingen i Ellingsrud/Furuset, før det ble Rælingen. Her kom også de første mulighetene til å oppleve noen hospiteringstreninger med Ravens. Det siste året har utviklingen skutt fart, noe som også resulterte i en fast hospiteringsplass. Fra kommende sesong har hun tegnet en 2-års kontrakt med Romerike Ravens.

-Det har vært utrolig gøy og lærerikt. Det var egentlig ikke helt forventet da Ane Mällberg og Michael O’Sullivan tok meg opp i oktober. Det er en god følelse å vite at noen har tro på det jeg kan og at de ser utviklingen min. Jeg kjente jentene Ravens litt fra tidligere treninger, og de har tatt meg i mot på en utrolig god måte. Det ble en stor forandring i treningshverdagen, men både spillerne og trenere har hjulpet meg til å håndtere det på best mulig måte. Selv føler jeg at jeg har tatt steg og utviklet meg både som håndballspiller, men også som menneske. I laget er det en veldig god tilbakemeldingskultur som bidrar til utvikling. Det at trenerne vil ha meg med videre er kjempe gøy og jeg gleder meg til de neste to sesongene, sier Bibi.

Bibi Aandewiel i aksjon på bortebane mot Volda (foto: Jon Forberg)

18-åringen har alltid vært fan av hvordan nederlandske Estavana Polman spiller håndball, men står foreløpig uten noe konkret forbilde. Hun drømmer og har ambisjoner i forhold til landslaget, men har et tydelig fokus på utvikling i treningshverdagen.

-Jeg har vært veldig heldig å få oppleve mye som håndballspiller allerede. En ting som kanskje skiller seg litt ut, er det å tenke tilbake på at jeg allerede denne sesongen har fått muligheten til å spille mot verdens beste lag, Vipers. Det var utrolig gøy. Jeg håper på flere slike opplevelser, men vet at treningsarbeidet må være på topp nivå over tid i hverdagen for at det skal skje. For meg er det også viktig å ha gode støttespillere og familie rundt med som pusher og motiverer meg til å bli bedre. Og dem er jeg heldig å ha en del av, fortsetter hun.

Bibi er et godt eksempel på utvikling gjennom Ravens partnerklubbstruktur. Etter sesonger i Rælingen blir det formelt en overgang til Ravens i sommer. Deretter en planen utlån til partnerklubb for å sikre nok spilletid kommende sesong. Alle spillere i Ravens partnerklubber kan spille for både prestasjonsklubben (Ravens) og den partnerklubben de står oppført i. For Bibi sin del er allerede Romerike Ravens hennes hovedtreningsarena i hverdagen.

-Jeg ser på det som en veldig god fordel med slike fleksible muligheter. Jeg har en utrolig god treningsarena med Ravens der jeg lærer masse på trening og tar med meg erfaringer fra kamp i både Rælingen og Ravens, avslutter Bibi.