Bjermeland med comback på Romerike! – Ravens

Bjermeland med comback på Romerike!

Stian Bjermeland har prestert store ting både som spiller og trener på Romerike. 42-åringen med lang erfaring som eliteserietrener skal kommende sesong bidra til at den lokale rekrutteringen i Ravens blir enda bedre. Som ansvarlig for et samarbeidsprosjekt skal han lede en gruppe spillere i en Bringseriesatsing i Ravens. -Jeg har merket meg en god energi rundt Ravens, og er imponert hva man har fått til den første sesongen. Det blir spennende å bli en del av et lokalt satsingsprosjekt, sier Bjermeland.

Satsingsprosjektet for jentehåndball på Romerike har foreløpig seks partnerklubber med 2000 håndballspillere. Gjennom den første sesongen har partnerklubbene blitt knyttet tettere sammen. Målet er at partnerklubber som selv har nok spillere og ressurser skal delta i egen i regi i de nasjonale konkurransene i 16- og 18-årsklassene (Bring og Lerøy). Klubber som ikke klarer det alene ønsket å samarbeide under Ravens-paraplyen, noe som vil sikre at flest spillere blir i sine moderklubber lengst mulig, til fordel for de som vil satse og de som deltar i breddehåndballen.

Felles lag i satsing mot Bringserien
Lillestrøm HK har en stor, robust gruppe, og satser i egen regi. For de øvrige fem partnerklubbene er realiteten en annen. Sammen får de mulighet til å skape en satsing mot Bringserien. Terje Mathiesen, leder i Skjetten Håndball har stor tro på samarbeidet. -Klubbene Rælingen og Skjetten har i flere sesonger samarbeidet i årsklassen. Disse to klubbene deltar med samarbeidslag på nivå 1 og 2. Klubbene Nit-Hak, Skedsmo og Frogner ville ikke klart å ha egne lag, men til sammen blir de en stor gruppe som skal delta med et samarbeidslag i regionserien på nivå 2, samt ha et lag på nivå 1 som Romerike Ravens. Dette gir kvalifiseringsrett til Bringserien der alle disse fem klubbene kan delta med spillere på et felles Ravens lag. På denne måten klarer man å holde på de som vil satse i partnerklubbene under Ravens paraplyen. Samtidig vil vi ivareta bredden gjennom samordnet tilbud med spill på flere nivåer i regionsserien, forteller Mathiesen.

Det er i denne utviklings- og satsingsgruppen Stian Bjermeland kommer inn som trener. Den tidligere storspilleren har høyeste trenerutdanning og var viktig i årene da LTH nøt stor suksess sportslig. -Det inspirerer å være med på å få til noe i området jeg kommer fra. Vi ønsker å lage en skikkelig skole for de spillerne som vil noe på Romerike. Det langsiktige målet er å få spillere inn på elitelaget til Ravens.

Bjermeland trente elitelaget til Oppsal forrige sesong. Da han ble forespurt om å bli en del av Ravens-prosjektet ble nysgjerrigheten tent. -Jeg ble tilbudt en rolle med hovedansvar. Når omfanget passet med min livssituasjon, og jeg også ønsket å være en del av den lokale håndballen, passet dette veldig bra.

Stian Bjermeland foran gruppa skal forsøke å kvalifisere til Bringserien

Samarbeid kan gi lag i Lerøyserien
I 18-årsklassen blir det samarbeid mellom Rælingen og Nit-Hak. De to klubbene stiller med felles lag som Ravens i juniorserien. Dette gir kvalifiseringsrett til Lerøyserien. Skjetten og Lillestrøm sine grupper er sterke og går inn i kvalifisering i egen regi. Lykkes alle vil Ravens-familien ha potensiale for tre lag med spillere i Lerøyserien.

Et solid rekrutteringsgrunnlag
Som en del av elitelisensen plikter lagene i Rema 1000-ligaen å vise til egenrekruttering. Dette imøtekommer Romerike Ravens gjennom de tre klubbene Rælingen, Nit-Hak og Lillestrøm HK som kommende sesong har lag i 2.divisjon. Sistnevnte lykkes etter flere år med hardt arbeid å rykke opp fra 3.divisjon. Fra disse miljøene vil Ravens hente sine hospitanter. Forrige sesong fikk hele seks spillere fra partnerklubbene spilletid på elitenivå, noe som sikret verdifull erfaring og utvikling!