D-dag på mandag? – Ravens

D-dag på mandag?

De siste utsettelsene får trolig konsekvenser for sesongavslutningen. Norges Håndballforbund har invitert daglig leder og styreleder i Rema 1000-liga klubbene og 1.divisjon til informasjonsmøte om sesongavslutningen på mandag ettermiddag.

Etter ny utsettelse fra myndighetene er det ikke lenger mulig å gjennomføre planene fra mars

Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball

Det er en krevende situasjon der kvinnenes liga ikke er ferdigspilt. I tillegg har lagene hatt forskjellige tiltaksnivåer i forhold til Covid-19 situasjonen. Rælingen, klubbene i Viken og enkelte andre kom først tilbake på trening i midten av inneværende uke etter en måneds treningsnekt. Først i begynnelsen av mai vil myndighetene ta stilling til mulighetene for å spille treningskamper. Det er komplekst og vanskelig. Vil NHF vurdere sesongavslutningen for kvinner og menn likt? I kvinnenes liga gjenstår 9 kamper. I tillegg må man forholde seg til Vipers Final4 deltakelse.

På direkte spørsmål fra redaksjonen uttaler Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball: -Etter ny utsettelse fra myndighetene er det ikke lenger mulig å gjennomføre planene fra mars. Det er derfor diskutert flere nye alternative løsninger der dessverre ingen er optimale. Nå vil NHF beslutte hva som er den beste løsningen i den vanskelig situasjon vi er i.

Rælingens hovedtrener har tidligere i uken uttalt at hun var svært fornøyd med å møte jentene igjen, men hun synes det ikke bare er enkelt med usikkerheten. -Nå får vi se hvordan det blir videre. Uklare krav og usikkerhet gjør at dette nå har blitt en mental påkjenning både for spillerne og trenerne som går i denne usikkerheten sportslig. Dette kommer i tillegg til hvordan samfunnet er ellers utenfor «håndballboblen». Vi får stole på at NHF kommer frem til så gode løsninger som mulig både for denne sesongen, men også at det ikke begynner å påvirke og ødelegge for mye for neste sesong, sier Mällberg