Birkelund trener RHK neste sesong – Ravens
Daniel Birkelund, Rælingen

Birkelund trener RHK neste sesong

Etter måneders arbeid kunne klubben endelig presentere sitt førstevalg etter den intense trenerjakten. Daniel Birkelund tar over etter Michael O’Sullivan som har trent Rælingen i åtte sesonger.

Godt første møte med spillerne
-Slike prosesser er krevende, men dagens trenerteam har vært utrolig gode sparringspartnere. De har ønsket å bidra slik at klubben og laget kunne få rett person til oppgaven, forteller sportssjef Svein Strømberg.  Den nye hovedtrenerens første møte med spillergruppa mandag kveld ble en vellykket seanse for alle parter.

Bred erfaring
Birkelund som nå er trener i Polen, hadde forrige sesong ansvaret for Falk i eliteserien for menn. 39-åringen har lang fartstid som trener for både landslag og klubblag. Han fikk som trener også oppleve å vinne den første internasjonale medaljen på gutte-/herresiden i norsk håndball da LM96 tok sølv i ungdoms-OL i 2013.

Ble trigget av prosjektet
Klubben startet dialogen med Birkelund på nyåret, og det var absolutt ikke gitt til å begynne med at valget skulle bli Rælingen. -Etter flere samtaler og møter ble jeg trigget av prosjektet. Det tiltalte at klubben har en klar og tydelig retning med tydelige mål. I tillegg har de vist over tid å opptre med troverdighet. Rælingen har gjennomført og viser at det bygges stein for stein. -Hva er synes du er bra og hvordan kan du videreutvikle dette? -RHK har et ungt og interessant lag som er godt organisert defensivt. Vi må jobbe sammen for å utnytte kontringsmulighetene bedre. I tillegg er det potensiale i å videreutvikle angrepsspillet, forteller Birkelund.

-Hvor klubben skal er viktigere enn hvor den er
Rælingen er i posisjon for å få kvalikplassen til eliteserien. Hvor viktig er det med et opprykk?  -Hvor klubben skal er viktigere enn hvor den er. Jeg unner Michael å krone tiden i klubben med et opprykk, sier den påtroppende treneren, som skal trene A-stallen som et elitelag uavhengig av divisjonen man spiller i.

Får flere sportslige oppgaver i klubben
Birkelund blir engasjert i fulltidsstilling fra 1.mai med hovedfokus på A-laget. Han får også andre sportslige oppgaver i klubben. -Det er viktig for meg å bidra utover vanlige treninger. Blant annet er det interessant å skape en sammenheng der det går en tråd fra A-laget til rekruttgruppa og nedover i årsklassene, sier den nye hovedtreneren, som også blir involvert i akademi og håndballskoler.

Vi ønsker Daniel Birkelund velkommen som ny trener neste sesong! Se videointervju. Vi gleder oss til dette, men nå er det først og fremst fokus på sesonginnspurten. Første mål er å sikre kvalikplassen. Deretter får vi se hvor det ender 😄 #HeiaRHK #NoGutsNoGlory

Posted by Rælingen HK on Tuesday, 20 March 2018