-Det handler om å gjenskape gode prestasjoner – Ravens

-Det handler om å gjenskape gode prestasjoner

Trenerteamet har hatt ansvaret i et drøyt halvår. Tiden de fysisk har hatt med spillerne har blitt et par måneder kortere grunnet Covid-19. I sesongens sjette seriekamp fikk laget etterlengtet betaling gjennom sin første seier.

Lagspill både på og utenfor banen
Ane Mällberg rykket opp fra assistentrolle forrige sesong til hovedtrener. Hun har vært overrasket over medieoppmerksomheten som fulgte med dette. 27-åringen var svært fornøyd da hun fikk med seg sitt førstevalg som assistent og viktig medspiller i teamet. Michael O’Sullivan er en ringrev som hadde hatt et par år borte fra klubbhåndballen. Som tidligere hovedtrener i klubben var han godt kjent med hva som ventet, og uttrykker at rollene har gått seg fint til. Mällberg mener samarbeidet har fungert meget bra og som forventet. –Jeg var jo selvfølgelig veldig spent, men hadde forventninger og tro på at det var noe som skulle fungere. Vi har ikke hatt så mange bevisste store justeringer etter min mening. Rollene og kommunikasjonen har utviklet seg veldig bra, sier Mällberg

De to trenerne har et stort team rundt seg. Geir Mällberg er målvakttrener, Jan-Andreas Fosnæs er lagets medisinske ansvarlige, og Tom Fokstuen har sammen med Trude Waagan ansvar for rekruttgruppa. I tillegg utøver Frank og Tone Borghagen «stabsfunksjoner» sammen med sportssjef Svein Strømberg.

Gjør hverandre gode
Michal O’Sullivan er kjent for sine sterke coaching-sider, både i sin sivile jobb i Gjensidige og i landslagsmiljøet. Dette er også en hatt han tar på seg i forhold til hele teamet rundt elitelaget og partnerklubbene. –I forhold til Ane kommer kompetansen naturlig frem da vi begge er trygge på hverandres kunnskap og ferdigheter. Det kommer til uttrykk ved at vi bruker våre styrker fortløpende. Jeg synes vi begge er flinke til å gjøre hverandre gode gjennom å bruke hverandres ideer og innspill. Ane er også imponerende dedikert og hardt arbeidende. Jentene går villig i krigen med henne og for henne, sier O’Sullivan.

Ane Mällberg fremhever samarbeidet med Michael, og hva det betyr for henne å ha han med seg. – Michael er veldig støttende, reflektert og utviklingsorientert. Han er god til å stille spørsmål og bruke sin «coaching» kompetanse og erfaring. Det gjør meg bedre til å reflektere og evaluere. Både i kamp og trening har han en rolle om å gi mer individuelle tilbakemeldinger til spillerne, spesielt i perioder jeg har mer fokus på helheten og det taktiske. Samarbeidet har skapt trygghet i min rolle. Jeg har blitt bedre til å «stå mer på mitt», forklarer Mällberg.

Les også: Opptur for toppseriens eneste kvinnelige trener (handball.no)

Et steg av gangen skaper progresjon
Det er stor enighet om at laget har tatt steg siden oppstarten, spesielt i forsvar, som har hatt høy prioritet. Nivået har vist seg å være veldig bra på trening, men stabiliteten har ikke vært der i hver kamp. Hva kreves for å videreutvikle spillergruppa og fortsette poengsankingen? –Det er kanskje et kjedelig svar, men handler om å ha fokus på oss selv. Et steg av gangen, små steg i riktig retning. Vi skal ha fokus på egenutvikling og egne styrker. Det har vært fin progresjon i serien fra første kamp til den siste vi hadde. Nå må vi ta med oss det som har vært bra og klare å gjenskape dette oftere, sier den ambisjonsrike hovedtreneren.

Bidra i Rosa sløyfe-aksjonen. By på en rosa drakt på klubbens draktauksjon