-Det smakte veldig godt med seier – Ravens
Romerike Ravens

-Det smakte veldig godt med seier

Ravens hadde en plan. I forsvar skulle laget stå smalt og kompakt. Jentene hadde bestemt seg for ikke å få kortslutning av at Follo kom til å stå lenge i angrep. Ravnene skulle styre tempoet i kampen.

Med fasit i hånd kan man trygt si at laget fra Romerike lykkes. Det var bestemte jenter som tok grep om kampen. Laget styrte trygt gjennom første omgang.

Det hakket i første halvdel etter hvilen. Ravens brukte tid på å justere eget angrepsspill. Etter å ha ledet med fem til pause, spiste Follo seg innpå. Knappe åtte minutter ut i omgangen var forspranget nesten spist opp.

Hovedtrener Ane Mällberg tok time-out. Det ble ro i rekkene og tryggheten kom gradvis tilbake. Femten minutter senere var Ravens tilbake i sin fem måls ledelse. Denne holdt de på ut kampen.

Zaynab Elmrani, Romerike Ravens

Forsvarsspillet var solid i store deler av kampen. I tillegg viste målvakt Zaynab Elmrani at hun har formen inne. I første omgang reddet Elmrani halvparten av Follo sine skuddforsøk.

Fridag Haug Hoel ble kåret til beste Ravens-spiller for andre gang på rad. Kapteinen var klar på at laget er i fremgang.

-Vi har noen perioder vi faller litt ned, men vi klarer å omstille oss. Vi var lojale til konseptet, spesielt bakover, sier Haug Hoel.

Ane Mällberg var glad og lettet over at laget tok poengene, men var tydelig på at det må legges ned hardt arbeid for å ta videre steg.

-Det smakte veldig godt med seier. I dag tok vi det fra ord til handling. Vi viser utvikling. Det er veldig bra, men vi må fortsette det gode arbeidet dersom vi skal utfordre enda bedre lag, sier Mällberg.

Sammen med Linnea Säreborn forteller Mällberg mer om kampen i videointervju nedenfor.

Ravens spiller sin neste kamp i Rema 1000-ligaen søndag 1.oktober i Skedsmohallen. Det ventes en meget tøff kamp mot Fana.

Kampfakta
Follo HK Damer – Romerike Ravens 24-29 (11-16)
Mål Ravens: Frida Haug Hoel 5, Maja Muri 5, Linnea Säreborn 4, Astrid Mjøen Holstad 4 (1), Marielle Nordvang 3, Hanna Örtorp 3, Carina Berg 2, Sarah Deari Solheim 1, Anna Lunke Norum 1, Zaynab Elmrani 1
Toppscorer Follo: Anette Sundfær Johnsen 7 (3)
Utvisninger: Follo HK Damer 4×2 og Ravens 2×2
Dommere: Rebecca Røsberg Skjold og Antonie Seierstad Dale