-Det var utrolig deilig å vinne – Ravens

-Det var utrolig deilig å vinne

-Vi forventet en skikkelig krig og hadde som mål å stå i mot Larviks kontringsspill, sier Ane Mällberg. Ravens lykkes til fulle og ledet med åtte mål med syv minutter igjen på klokka. Da ble bryteren skrudd av og gjestene fikk anledning til å pynte på resultatet.

Vilde Johansen og Frida Haug Hoel var spillerne hos hjemmelaget som markerte seg. Frida ble kampens toppscorer med syv mål. Bakerst storspilte Vilde og var banens beste. Målvakten reddet halvparten av Larviks avslutninger. Hun måtte også ta telling to ganger i løpet av kampen etter å ha fått skudd i ansiktet. -Det var utrolig deilig å vinne, kom det spontant fra det spretne målvakten før hun leverte videointervju.

Videointervju med Vilde Johansen og Frida Haug Hoel

Det var nettopp målvaktene hos begge lag som startet best, men det var Ravens sisteskanse som holdt det beste nivået gjennom kampen. Gjestene yppet seg, men hjemmelaget kunne med litt mer konsentrasjon fort ha ledet med mer enn fire mål til pause.

Les også: Tilbake på vinnersporet / videointervju med Ane Mällberg og Michael O’Sullivan / Topp5 og høydepunkter

I 2.omgang var Mällbergs plan å stå i mot de første ti minuttene. Prestasjonen ble langt bedre. Det var nettopp i denne fasen Ravens la grunnlaget for seieren. Ledelsen kom opp i syv mål før det stabiliserte seg rundt dette nivået. Larvik klarte aldri å løse koden for å komme inn i kampen igjen. En sluttspurt mot et et hjemmelag som hadde lagt bort konsentrasjonen ga dem mulighet til å redusere tapet

Hør 3.episode av Klisterboksen (podcast publisert 8.februar)

Ane Mällberg kunne juble for to nye poeng. Laget har nå plassert seg på 6.plass i Rema 1000-ligaen

Mällberg var glad for poengene, men var tydelig på at avslutningen ikke holdt godt nok nivå. -Det har lett for å bli slik når man leder og styrer en kamp på den måten. Spesielt 1.omgang ble slik vi ventet det. Vi var veldig bevisst på å demme opp trykket fra Larvik, spesielt i starten av 2.omgang. Rulleringen vi gjorde med spillerne fungerte bra. Vi ble litt unøyaktige mot slutten, men det har vi ikke fokus på akkurat nå. Det tar vi på trening, sier Mällberg.

Kampfakta
Romerike Ravens – Larvik 29-26 (14-10)
Link til alle kampfakta (NHF)