Emma Grøndahl løftes opp fra partnerklubb til elitelaget – Ravens

Emma Grøndahl løftes opp fra partnerklubb til elitelaget

Stortalentet Emma Grøndahl (18) løftes opp fra Rælingen til fast plass i Ravens elitestall. Landslagsspilleren (LK04) har tatt steg og vist seg verdig å ta det neste steget. Dermed er målvaktposisjonen komplett med tre solide spillere.

I foregående sesong var hun en av tre målvakter som var inne på hospitering. Nå får hun sjansen til å følge en fast tilværelse i Ravens. Som yngste målvakt blir det fortsatt læring og utvikling som står i fokus. Hun kommer også til å ha 2.divisjon som spillearena.

Emma kommer opprinnelig fra Furuset og har spilt håndball siden 5-års alder. De siste to sesongene har 18-åringen vært en del av Rælingens 2.divisjonslag.

Emma har spilt for partnerklubben Rælingen de to siste sesongene

– Jeg syntes det er utrolig stas å bli en fast del av Ravens, og ikke minst å få bekreftet at de har tro på meg som spiller. Her har jeg alle muligheter til utvikling som spiller og menneske. Det blir viktig for meg å sette arbeidsmål og bruke trenerteamet som har masse kompetanse og ressurser. Samtidig gleder jeg meg også til å ta imot veiledning og konstruktive tilbakemeldinger fra lagvenninnene mine.

Emma har klare ambisjoner og vil trene målrettet for å skape en god utvikling. Øverst troner drømmen om en gang i fremtiden å kjempe om en plass på A-landslaget. Foreløpig har det blitt med samlinger med juniorlandslaget (LK04).

– Erfaringen min med LK04 har vært veldig positiv. Der har jeg møtt masse fine folk, samt dyktige trenere som er der for å støtte og utfordre deg. Det er både gøy og krevende å bli tatt ut til samling, men sånn skal det jo være. Det er et spennende miljø hvor jeg kan utvikle meg som keeper og lagspiller. Målet mitt videre med LK04 er å jobbe hardt og målrettet slik at muligheten er større for å komme på flere samlinger.

Alle håndballspillere har gjerne en eller flere trenere de setter spesielt høyt. Emma trekker frem bl.a. Ravens målvakttrener, Geir Mällberg.

-Da jeg spilte i Furuset var jeg så heldig å få trene med Geir Mällberg, hvor jeg var med å trene med han og keepere fra Rælingen. Geir har vært utrolig viktig for meg, ikke bare som spiller men også som person. Han har alltid vært støttende og vært med å utvikle meg som keeper. Siden Geir også er en del av trenerteamet i Ravens blir han også en viktig brikke det kommende året for min utvikling. Samtidig vil jeg trekke frem Thomas Nilsen og Ronny Olsen som jeg hadde som trenere i Furuset håndball. Det er trenere som alltid har hatt tro på meg og bidratt til den utviklingen jeg har hatt.

Emma ser frem til en treningshverdag hvor man kan utfordrere seg selv, har gode utviklingsmuligheter, og arenaer som sikrer mulighet for å opprettholde kamptrening.

-Jeg gleder meg og tror det kommer til å bli et erfaringsrikt, krevende og veldig spennende år, avslutter Emma.