En ny hverdag som sykepleier – Ravens

En ny hverdag som sykepleier

Etter 2 sesonger i Rælingen legger Pernille Sannes Nylend toppsatsingen på hylla. I august flytter 22-åringen med kjæresten til Trondheim. Her venter en ny hverdag for den nyutdannede sykepleieren.

Var ønsket av RHK i mange år
Pernille har bekledd rollen som venstre kant og har spilt 46 kamper for klubben. RHK hadde fulgt henne i flere år før hun omsider takket ja til spill i eliteserien i 2018. Hun startet som håndballspiller i Lillestrøm HK, før turen gikk videre til Fjellhammer. –Etter mange fine år i Fjellhammer ville jeg utfordre meg selv i et nytt miljø og opplever en annen treningshverdag. Jeg likte endringene, og spesielt måten trenerne jobbet med håndballspesifikk fysisk trening.  Å spille i eliteserien var noe jeg hadde sett frem til lenge. Det var veldig lærerikt og gøy å spille på øverste nivå. Det beste minnet fra eliteseriespillet må nok være da vi slo Fredrikstad på hjemmebane i rosa drakter. Det løsnet det litt for oss og hele laget leverte rett og slett, sier Pernille.

Jeg har blitt mye bedre på å stå i motgang og klare å se utvikling og forbedring selv ved tap

Pernille Sannes Nylend

To sesonger med mye læring og utvikling
Alle håndballspillere opplever med- og motgang, men Pernille sier hun har lært mye av dette. – Jeg skal ærlig innrømme at det til tider var tøft mentalt den første sesongen i eliteserien med mye motgang. Det å tape kamp etter kamp tærer på, og var til tider utfordrende. Selv om vi var flinke til å jobbe med det mentale og holdt godt sammen som lag, ønsker man jo alltid å vinne kamper. Det er jo målet. Derimot er det jo i motgang det går oppover. Jeg lærte mye om meg selv og oss som lag. Vi stod alltid på og ga alltid alt uansett hva! Og det kan vi nå se stolt tilbake på. Den siste sesongen, i 1.divisjon, var det mer medgang – noe som også gir motivasjon. Det er helt klart best å spille på et lag når man vinner masse. Smilet og latteren i garderoben sitter alltid løsere dagen etter seier. Jeg har blitt mye bedre på å stå i motgang og klare å se utvikling og forbedring selv ved tap. I tillegg har jeg lært mye både teknisk og taktisk, og særlig utviklet meg som forsvarsspiller. Både Daniel og Ane er to kjempeflinke trenere som har gitt meg masse. Det å planlegge godt gjør at man ved siden av et travelt studie også kan få til en god treningshverdag. Dette har klubben vært veldig flinke til å tilrettelegge for, fortsetter Pernille.

Pernille Sannes Nylend sjonglerer med håndballen kledd som sykepleier

Foreløpig stopp som toppspiller – Blir sykepleier
Sesongavslutningen ble ikke som forventet. Etter en utfordrende start fikk Rælingen etter hvert bedre resultater som ble kronet med 3.plass. Denne sesongen kvalifiserte dette til direkte opprykk til Rema 1000-ligaen. -Det ble brått og plutselig ferdig. Veldig kjipt, men for å se det positive i det hadde det vært veldig trist å tenke på når jeg skulle spilt siste kamp og trent siste trening med laget. Det slapp jeg jo. Nå venter en ny hverdag som sykepleier. Jeg skal flytte til Trondheim sammen med kjæresten. Nå driver jeg og søker jobb, samtidig som jeg vurderer håndballmuligheter. Sykepleieryrket valgte jeg fordi jeg trives veldig godt med å jobbe med mennesker samtidig som det gir mye glede å hjelpe de som trenger det. Sykepleiere trengs det mange av uavhengig Korona eller ikke, men selvfølgelig åpner det seg flere muligheter nå som det trengs mange på jobb. Jeg er takknemlig for en kjempefin tid i Rælingen sammen med tidenes klubbteam og jenter! Kanskje dukker jeg opp i hvitt og rødt igjen en gang i fremtiden, avslutter Pernille.