Engasjert og inspirerende – Ravens
Sisse Marie Bøge Fahlberg, Rælingen

Engasjert og inspirerende

-Håndballen er det viktigste i livet mitt, sier Sisse Marie Bøge Fahlberg. Den danske 25 åringen blir Rælingens nye sisteskanse kommende sesong.

Kommunikasjon og engasjement
Sisse kommer fra spill i Sola HK. Etter møte og prøvetrening for en måneds tid siden ble det klart at dette var spilleren som ville bringe noe positivt inn i Rælingen. Hun har en særdeles engasjert og inspirerende personlighet. Sisse liker å ha styr på spillerne som står foran seg på banen. Kommunikasjon og engasjement er en av hennes sterke sider.

Samspillet mellom målvaktene er viktig
-Jeg elsker fellesskapet og det mentale i håndballen. Dette har vært en del av livet mitt siden jeg var seks år gammel. Å trene hardt og være en del av utviklingskulturen i et lag er motiverende. Spesielt synes jeg det er viktig med samspillet mellom målvaktene i laget. Vi er konkurrenter, men skal også jobbe for å styrke hverandre, sier den blide dansken.

Har tro på utviklingsmulighetene
På håndballbanen har Sisse sine åpenbare styrker i igangsettingen av spillet, sitt engasjement og utstråling. Hun ønsker fortsatt å utvikle seg. –Som spiller kan jeg forbedre meg i alle spillets faser. I tillegg er det ikke noe tak på hvor god fysisk man kan bli. Jeg har tro på at utviklingsmulighetene, og på mitt første besøk i klubben fikk jeg et godt inntrykk av profesjonaliteten.

Nordmenn og dansker er ganske like
For seks år siden ble hun kontaktet av Sola HK mens de var på treningsleir i Danmark. Etter noen treninger gikk så turen til Norge. –Jeg skal ikke legge skjul på at det var tøft i starten, for det å forlate venner og familie var en utfordring. Etterhvert som jeg ble kjent med klubben, kulturen og språket fant jeg meg til rette. Jeg fikk også noen gode venninner som gjorde at tilpasningen til en ny tilværelse ble enklere, forteller Sisse.

-Hva tenker du er de største forskjellene mellom livet i Danmark og Norge? –Det er vel egentlig ikke så stor forskjell på menneskene. Jeg har fått oppleve imøtekommende og åpne personer. Kanskje var jeg spesielt heldig. Det jeg savner mest er nok det danske rugbrødet. Det hamstrer jeg hver gang jeg er hjemme. Den norske naturen er på den andre siden helt fantastisk. Jeg elsker å være sammen med venner ute i naturen.

Sisse skal ved siden av å spille håndball fortsette livet som student. Hun slutter seg til troppen 1.juni.

Tidligere klubber:
Klistrup BK 1999-2008
Randers HK 2008-2013
Sola HK 2013-2015
Ålgård HK 2015-2017
Sola HK 2017-2019