Felt av egne feil – Ravens
Kristin Eskerud, Romerike Ravens

Felt av egne feil

Romerike Ravens ledet med ett mål mot Gjerpen midtveis i 2.omgang. Så fikk Maja Muri sin tredje utvisning og var dermed ferdigspilt. Det kunne nesten se ut som lagvenninnene mentalt fulgte etter, for i det siste kvarteret tapte ravnene med sifrene 5-9, og dermed også to viktige poeng.

Gjerpen kom med selvtillit og ganske sikkert forventninger om poengmuligheter. Også Ravens var optimistiske i forkant etter gode treninger og forberedelser. Det ble som ventet en tøff og tett kamp. Begge lag viste godt målvakt og forsvarsspill, men fremover i banen gjorde gjestene færre tekniske feil (11) sammenlignet med Ravens 19. Dette ble særlig synlig i den siste fasen av kampen. Ravens inviterte Gjerpen inn i kampen tre-fire ganger. Skienslaget var åpenbart takknemlige over gjestfriheten og grep mulighetene med begge hender.

Ane Mällberg mente laget er mer enn godt nok til å ta poeng, men påpekte at det ville være viktig å opptre samlet, vise full tilstedeværelse og ha øyekontakt med lagvenninnene. Jentene klarte dette i store perioder, men det holdt ikke da kampen skulle avgjøres.

Vi står bra bakover og har nok redninger. Fremover kommer vi til sjanser, men brenner for mange. Så begynner vi å gå sidelengs og da blir marginene små som også resulterer i mange tekniske feil, sier Ravens trener Ane Mällberg.

Målvakt Vilde Johansen ble kåret til Ravens beste spiller. Med en redningsprosent på 35% leverte hun på et godt nivå. Se videointervju nedenfor.

Det gjenstår to kamper før mesterskapspausen. Romeriksjentene reiser til Sola onsdag 15.november. Der skal laget måle krefter mot et medaljejagende Sola-lag anført av Camilla Herrem. Rogalendingene har vunnet fire av de fem siste kampene, men også de måtte bite i det sure eplet mot Gjerpen.

Deretter venter et viktig oppgjør mot Tertnes og tidligere Rælingenspiller Emma Holtet. Bergenserne har som Ravens hatt en tøff start på sesongen. Dog viser formkurven viser god trend etter sterk borteseier mot Molde. De har også imponert mot Sola og Vipers som endte med ett -og tomålstap. Kampen søndag 19.november i Skedsmohallen sponses av DNB som har kjøpt alle billettene. Det betyr gratis inngang og garantert en mulighet til å få oppleve en spennende kamp.    

Kampfakta
Romerike Ravens – Gjerpen 21-24 (10-9)
Mål Ravens: Marielle Nordvang 5, Frida Haug Hoel 4, Astrid Mjøen Holstad 4 (3), Carina Berg 2, Linnea Säreborn 2, Kristin Eskerud 2, Maja Muri 1, Hanna Örtorp 1
Toppscorer Gjerpen: K. Lislien 7 og F. Mastad 7
Utvisninger: Ravens 5 x 2 og Gjerpen 4 x 2 min og en disk
Dommere: Tim-Nicolai Fjellvang og Christoffer Fjeldskår
Tilskuere: 321