Fikk ønsket sitt oppfylt – Ravens

Fikk ønsket sitt oppfylt

Michael O’Sullivan blir en del av Rælingens trenerteam kommende sesong. Den nye hovedtreneren, Ane Mällberg, er strålende fornøyd med den raske avklaringen. -Michael var mitt klare førstevalg. Jeg er utrolig glad for at han har lyst til å være med på dette, sier Ane.

Comeback i trenerrollen
Michael har lang fartstid innenfor håndballen, både som spiller og trener på høyeste nivå. Etter åtte sesonger i RHK med flere opprykk og to sesonger i eliteserien, takket han av for to år siden.  Som tidligere hovedtrener gjorde han flere forsøk på å få Ane inn i sitt team. Uten å lykkes. Da spørsmålet ble snudd, tok det ikke lang tid for å bli overbevist.

Han var mitt førstevalg, så nå gleder meg veldig til å starte samarbeidet

Ane Vicoria Ness Mällberg

-Da Ane spurte om jeg ville bli en del av trenerteamet synes jeg det hørtes spennende og interessant ut. Jeg har jo også fått anledning til å følge henne tett i forbindelse med landslaget. På oppdrag fra Thorir og NHF ble jeg for to år siden spurt om jeg kunne følge trenerteamet til LK98 og LK00. I sommer var jeg en uke sammen med Ane i Gyør (Ungarn) under EM for 00-jentene. Vi hadde noen gode samtaler der jeg fikk bekreftet mine antakelser om hennes høye håndballkompetanse. Jeg er spesielt imponert over egenskapen til å skape effekt på kort sikt med enkeltspillere, noe RHK-spillerne Emma og Marte sikkert kan bekrefte, sier Michael.

Michael O’Sullivan og Ane Victoria Ness Mällberg viser begge stort engasjement når de er i aksjon

Skal kombineres med landslaget
I februar 2017, da han fortsatt var hovedtrener for Rælingen, ble Michael ansatt som trener for rekruttlandslaget. Det kommende året var dette en rolle han kombinerte med jobbene i Rælingen og Gjensidige. Michael tar med seg erfaringer fra alle arenaene. – I Gjensidige er hovedfokus utvikling av ledere og rådgivere. Her dreier det seg om læring, sparring og trening for å bli de beste i vår bransje. Fra landslagsmiljøet, der jeg er trener for rekruttene sammen med oppfølging av yngre landslag, ser jeg hva som skal til for å bli blant verdens beste spillere, og ikke minst hvordan man kan bli den beste versjonen av seg selv. Jeg har savnet å være en del av et konkurransemiljø i det daglige i håndballen. Nå gleder jeg meg til å bidra slik at Rælingens lag kan fungere så bra som mulig, og at hver enkelt spiller bidrar opp mot sitt beste, fortsetter Michael.

Var tydelig på hva hun ville ha
Ane Mällberg har gjennom to år hatt et tett og godt samarbeid med dagens hovedtrener Daniel Birkelund. Hun skryter av måten han har inkludert og bidratt til hennes utvikling. Da Ane ble enig med klubben om en rolle med hovedansvar, var hun tydelig på hvilken type person som ville være den ideelle høyre hånden fra kommende sesong. -Michael har lang erfaring og er veldig god på coaching av andre. I tillegg er han blant de beste i utvikling og individuell oppfølging av spillere. Jeg tror vi kan utfylle hverandre godt i et team. Han var mitt førstevalg, så nå gleder meg veldig til å starte samarbeidet, sier Ane.

-Jeg skal komplimentere Ane
Det har vært en god prosess for å skape et godt partnerskap. Den nye hovedtreneren får dermed en person som skal utfylle hennes oppgaver. -Jeg skal komplimentere Ane, med fokus på coaching i teamet og av spillere, samt bistå med analyse av motstandere og oss selv. Det er også flott at Ane vil gi meg mulighet til å stå på parketten i en del økter. Dette vil frigjøre tid for henne til å jobbe en til en med spillerne, avslutter Michael.

Med mer enn en uke til neste kamp for Rælingen, er trenerspørsmålet avklart i klubben. Fokuset rettes inn mot sesongavslutningen.