Forlenger ikke avtalen med Birkelund – Ravens

Forlenger ikke avtalen med Birkelund

Daniel Birkelunds engasjement er inne i siste kontraktår. Klubben har sammen med Birkelund kommet til enighet om ikke å forlenge avtalen.

-Daniel var førstevalget vårt da vi skulle hente ny trener for to år siden. Hans spisskompetanse innenfor spillutvikling har gitt spillere og trenere i klubben fremganger og utvikling. Kostnadene med å ha en trener i heltidsstilling er rett og slett for stor for vår klubb med det inntektsnivået vi ligger på. Det er ingen dramatikk i dette. Avtalen går ut kontraktstiden uten at opsjon om forlengelse utløses, sier sportssjef Svein Strømberg.

Birkelund overtok Rælingens A-lag etter opprykket sesongen 2017-18. Laget klarte ikke å holde plassen i eliteserien. Dette medførte ingen endringer i rammebetingelser i trener- eller spillerstallen. Klubben var fast bestemt i å holde seg til planen med å ha heltidstrener.

Daniel har følgende uttalelse: «Dette har vært en ryddig prosess fra begge parter og jeg opplever det som helt udramatisk at mitt samarbeid med Rælingen avsluttes når kontrakten utløper 31. mai. Jeg har stor respekt for klubbledere som prioriterer tæring etter næring og setter sin ære inn på at det skal være ryddige forhold på økonomi. Nettopp det å jobbe i en klubb hvor det er orden i sysakene har vært en av de positive sidene ved å være en del av Rælingen.

Jeg har trivdes godt i klubben og har rukket å bli glad i både en fantastisk spillergruppe med dedikerte, reflekterte og sultne unge spillere og en gjeng med mennesker i støtteapparatet som det har vært et privilegium å få jobbe sammen med.

Jeg synes vi har fått til mye, og jeg er særlig stolt over det vi har gjort når det gjelder spillerutvikling. Jeg tror også vi har bygget en plattform som gir gode forutsetninger for at klubben, laget og enkeltspillere kan fortsette og ta nye steg og prestere på et enda høyere nivå i årene som kommer. Jeg ser frem til å følge det fra utsiden!

Drømmen om å skape et topplag på Romerike var det som trigget meg til å være Rælingen for snaue to år siden. Den ideen tror jeg fortsatt på. Men erfaringene har vel vist at tiden kanskje ikke helt har vært moden. Jeg legger ikke skjul på at det jeg er mest skuffet over i min periode i klubben er at vi ikke har klart å komme noe særlig videre når det gjelder å skape bedre rammebetingelser for å drive toppidrett.

Nå har jeg først og fremst fullt fokus på siste del av sesongen. Vi har masse å spille om og de spennende kampene kommer påløpende i ukene som kommer. Jeg er supermotivert for å gjøre mitt for at denne sesongen blir noe vi alle ser tilbake på med glede og stolthet.»