Fra elitehåndball til artist – Ravens

Fra elitehåndball til artist

Frida Finstad, tidligere Rælingenspiller, har gjort store endringer i livet sitt. Håndballen er lagt på hylla. Nå slipper hun sin første singel, den 31. Juli, under artistnavnet Frida Finstad. Hun spilte i Rælingen fra 2004-2012, og er så og si oppvokst i Sandbekkhallen og Marikollhallen. Hun uttrykker at tiden i Rælingen har vært med på å prege henne og hennes låter.

For ett år siden tok hun sjansen og flyttet til Stockholm for å studere singer/songwriter på Kulturama. Frida mener erfaringen fra håndballen er et fortrinn når hun nå forsøker seg i en hard musikkbransje. Som spiller var hun en del av den gyldne 94-årgangen som vant Bringserien, Partillecup, PW-cup og mye mer. -Det var en utrolig lærerik reise med Marianne Aanerød som trener. Den var mer verdt enn gull på reisen videre i livet, sier Frida.

Du kan gjerne høre låte mi på Spotify: I got this

Frida Finstad

Hennes første singel, «I got this», handler om selvtillit, å vite sin egen verdi, å tro på seg selv når ingen andre gjør det og å booste sin egen selvfølelse.
-Det er den låten du setter på når du går ute på gaten, eller når du vet du skal gjøre noe utfordrende og behøver å tenke fy faen, I got this!

Hun uttrykker også at dette er en låt hun selv hadde elsket å høre på oppvarming eller i pausen når du trenger ekstra energi. -Musikk betyr mye for mange, men jeg vet hvor stor del det er av rutinene til et lag før, under og etter kamp og trening. Selv hadde jeg en egen spilleliste jeg alltid hørte på, for eksempel i bussen på vei til Kristiansand, eller på flyet på vei til Trondheim. Skal man prestere sitt ytterste må man ha troen på seg selv, og jeg kan garantere at «I got this» er med på å få fram de siste prosentene».

Hun flyttet til Stavanger i 2016 for å studere idrett på universitetet og skrev sin bacheloroppgave der hun kartla syv toppidrettsutøveres bruk av mentale teknikker. Der kom det tydelig fram at flere bruker musikk som en del av sine forberedelser. Selv om det kan virke som at hun nå tar sats i en helt annen retning, så har det kanskje alltid funnets en korrelasjon mellom hobbyene…

Hør låta til Frida på Spotify: I got this

Frida (liggende nederst til venstre) vant mange pokaler i sin tid som spiller i Rælingen
Frida (foran til høyre) vant Partille Cup to ganger