Frida hentes til dansk ligalag – Ravens

Frida hentes til dansk ligalag

-Jeg har etter en del betenkningstid bestemt meg for å forlate det trygge og gode i Ravens og begi meg ut på noe helt ukjent utenfor Norge, forteller Frida Haug Hoel, som fra kommende sesong spiller i den danske toppligaen.

Eidsvolljenta kom til Rælingen fra Nit-Hak som 17-åring. Det var også debutsesongen for Rælingen i eliteserien (Grundigligaen). Siden den gang har hun gått gradene. Det ble mye benkesliting de første sesongene, men Frida jobbet målbevisst. Nå har det blitt mer enn 200 seniorkamper for Ravens og Rælingen. Det er bare Karoline Strømberg med flere kamper enn henne på adelskalenderen! Opp gjennom årene har det ikke manglet på tilbud fra andre toppklubber, men for Frida har tidspunktet aldri vært riktig. Hun har heller ikke lagt skjul på at trivselen i Ravens og troen på Romeriksprosjektet har vært stor.

-Jeg fikk et tilbud fra Horsens i Danmark sent på høsten som hørtes veldig spennende ut. De har et prosjekt som er på vei opp og frem som det fristet å få være en del av. Jeg ser veldig frem til å komme til en ny liga, nytt lag og møte nye utfordringer som jeg tror vil bidra positivt til min utvikling som håndballspiller. I tillegg er jeg ferdig med studiene til sommeren og lysten på å gå litt utenfor komfortsonen vokste, så når dette tilbudet kom kunne jeg ikke takke nei!

Hva tar du med deg i bagasjen fra tiden i Rælingen og Ravens?

-Nei altså hvor skal jeg begynne? Jeg kom hit som 17 åring og forlater i det året jeg fyller 26, så det er jo klart det er mye som har skjedd. Jeg har rykket opp, og jeg har rykket ned og jeg har vært med på noen sinnsyke kule sesonger hvor vi har overgått alle andres forventninger. Et av de største minnene jeg har må være 6.plassen vi fikk i serien for 2 sesonger siden. Jeg får gåsehud av å tenke på hvordan vi kjempet siste halvdelen av sesongen og overgikk våre egne mål og alle andres forventninger. Det var helt sinnsykt rått!

Jeg har i tillegg møtt mange av de jeg anser som mine nærmeste venner, og jeg har fått være del av en utrolig fin gruppe i alle årene jeg har vært her. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er Rælingen og Ravens som har gitt meg stor tillit og bidratt til at jeg er den spilleren jeg er i dag, som igjen har gjort meg rustet til å ta dette steget. Så jeg er veldig takknemlig for tiden min her, alle lagvenninner jeg har hatt og ikke minst trenerne som har gitt meg tilliten til å prøve og feile, sier Frida

Hva forventer du av dansk håndball?

Jeg forventer en knalltøff og mer fysisk liga hvor det vil være svært jevnspilt. Jeg gleder meg til å se hvilken utvikling det kan gi meg som spiller! I tillegg har jeg inntrykket av at det er mange folk på kamper og mye engasjement rundt håndballen der som jeg gleder meg til å oppleve, fortsetter Frida som har skrevet en 3-årig kontrakt med den danske klubben.

Hva tenker du om resten av sesongen i Ravens?

-La oss bare si det sånn at jeg ikke har blitt noe mindre motivert for den siste halvdelen av sesongen, og jeg er kjempe ivrig på å komme i gang igjen! Vi har brukt mesterskapspausen godt til både trening og møter, og hatt fokus på de detaljene vi tror kommer til å bli utslagsgivende for å sanke poeng. I tillegg vil vi vise frem mer fightervilje og det laget som aldri gir seg. Får vi ut det er jeg sikker på at vi blir vanskelige å slå. Kort oppsummert så er det de tingene jeg har nevnt over som kommer til å kjennetegne oss siste del av sesongen. Min oppfordring er at alle må komme på kamp for å heie oss frem og være den 8 spilleren vi trenger, avslutter Frida