Gærningen fra Rælingen – Ravens
Kent Robin Tønnesen (Foto Svein Andre Svendsen, NHF)

Gærningen fra Rælingen

Kent Robin Tønnesen startet sin håndballkarrière i Rælingen. Nå er han verdensstjerne og skal kjempe om VM medaljer i Paris med de norske håndballgutta.

Må være litt gal for å spille håndball
Hele Norge vet hvem spjælingen fra Rælingen er. Henrik Kristoffersen har satt kommunen på kartet. Det har også Kent Robin Tønnesen gjort i en idrett som ikke er for pyser. Noen sammenligner det med gladiatorkamp uten rustning. Må man være litt gal for å spille håndball på dette nivået? -Det kan man vel si. Håndball er er en kampsport og den har vel blitt mer brutal enn tidligere. Man møter folk som veier 100-110 kg i full rennafart, så ja, det er klart man må være litt gæren, forteller en lattermild Kent Robin Tønnesen.

Går for seier
Å spille om VM medalje er en drøm herrelandslaget har hatt i mange år. Nå er det realitet. Berge uttaler at dere like gjerne kan vinne hele greia. Hva tenker du om det? -Jeg har sagt det før og sier det igjen, vi kan på en god dag vinne mot alle. I en semifinale er alt mulig. Vi går til hver kamp for å vinne. Fortsetter vi å spille med den gløden og energien tror jeg alt er mulig.

Imponerende comeback etter skade
Du hadde en alvorlig skade. Idrettskarrièren stod i fare. Tenkte du noen gang «kanskje er det over»? -Det er klart at jeg var inne på tanken. Man har ganske mye tid til å tenke når man ligger på sykehus. Da jeg fikk beskjed om at siste operasjon var vellykket tenkte jeg kun på å komme tilbake. I tillegg har det vært bra å ha en utrolig flink fysisk trener i Berlin. Han har pesa meg rundt to ganger om dagen. Hadde det ikke vært for han så tror jeg ikke at jeg hadde spilt håndball i mesterskapet. Jeg er utrolig takknemlig for å være en del av denne gjengen og å få oppleve det vi nå går gjennom. Nå skal semifinalen på fredag vinnes, avslutter gærningen fra Rælingen