Godt i gang med sesongforberedelsene – Ravens
Michael O'Sullivan, Rælingen

Godt i gang med sesongforberedelsene

Rælingens håndballjenter hadde første fellestrening på mandag denne uken. Hovedtrener Michael O’Sullivan er fornøyd med sesongforberedelsene så langt.

Har økt treningsmengden
-Vi startet jo allerede i slutten av april med et skreddersydd håndballfysisk treningsprogram og holdt det gående ut juni måned med i snitt fire styrkeøkter pr uke.  I år har vi kun hatt 3 ukers sommerferie fra fellesøktene. I denne perioden har jentene i praksis hatt minst en økt om dagen med løp, korte- og lange intervaller, styrke, spenst og kast. Oppstarten denne uka med halløkter viser en «fit» gjeng, forteller Michael O’Sullivan.

God oppstart
Med en godt trent og motivert gjeng har trenerteamet forberedt en periode med stor aktivitet. – Den første uka vår gjennomfører vi 11 økter, hvorav seks i hall, fire styrke og en langkjøring. I hallen bruker vi tid på forsvarsarbeidet og overgangen til kontra, samt mye tid til ferdighetstrening. Her jobber de mest med å utvikle sin individuelle spisskompetanse til å bli enda bedre. I styrkerommet kjøres det «rød sone» som betyr at de skal kjøre til de ikke klarer flere repetisjoner på seriene sine. Jeg er imponert over hvordan de pusher hverandre og at de tar seg helt ut, fortsetter O’Sullivan.

Fornøyd med stallen
-Hvordan vurderer du stallen opp mot aktivitetene i serieforberedelsene? -Stallen er jeg veldig fornøyd med. Vi har dobbel dekning med kvalitetsspillere i alle posisjoner, men på høyrekanten må vi ha backup løsninger med høyre bakspillere slik det nå ser ut. Vi kan ha fokus på videreutvikling da vi har 11 utespillere og 2 målvakter som var med i fjor. Samtidig har vi fått inn et par skarpe forsterkninger og tatt opp noen meget lovende juniorer. Nå skal vi jobbe godt videre denne uken, så gleder jeg meg til en uke på treningsleir i Viborg neste uke. I Danmark er vi med i et opplegg organisert av turneringen Generation Handball hvor vi skal teste oss i 3 treningskamper mot Storhamar og to andre danske topplag, avslutter Rælingens trener.