Hanne Morlandstø: – Vi skal være sultne på seier og ikke være redd for å gjøre feil – Ravens

Hanne Morlandstø: – Vi skal være sultne på seier og ikke være redd for å gjøre feil

Rælingen har i comebacksesongen i REMA 1000-ligaen startet med 4 tap.  Bakspilleren Hanne Nilsen Morlandstø (25) bidrar med god fysikk og scoringer og er nummer 3 på toppscorerlista hos Rælingen og ser mye positivt i hvordan spillerne og laget har fremstått så langt.

– Periodevis i alle kampene er vi gode og viser at vi har noe i REMA 1000-ligaen å gjøre, sier hun. – Da har vi har et høyt balltempo i etablert angrep og får redninger så vi kan løpe og spille oss til gode sjanser.  Vi har noen fintesterke spillere som er flinke til å ta sjansene sine og kantspillerne våre har prestert veldig bra hittil. 

– Vi må bare nyte at vi får lov til å spille håndball i det hele tatt i denne koronatiden og hvor hele tiden nye ting avlyst, påpeker hun. 


Hanne har tidligere spilt for Sotra Sportsklubb, Molde og Ålgård og er inne i sin andre sesong for Rælingen. 

– Jeg trives veldig bra, liker meg veldig godt her.    Vi har en fin spillergruppe med en fin miks med alder.  Vi liker å trene å stå på og bakke hverandre og klubben tar vare på spillerne sine. 

Hanne var med å spille Rælingen opp fra 1. divisjon i fjor.

– Det er veldig stor forskjell på å spille i 1. divisjon og REMA 1000-ligaen.  Det er mye mer fysikk, folk er sterkere og løper raskere – det er mye større tempo i ball og så blir man hardt straffet for den minste lille feil man gjør.  I 1. divisjon kan man slippe billigere unna med småfeil.

– I de to første oppgjørene var vi ikke fornøyd med hvordan vi angrep de første minuttene av kampen og vi kom bakpå fra start.  Vi ønsker å fremstå som et krigende lag som aldri gir oss.  Vi har kanskje ikke helt fått til dette, innrømmer hun. 

– Vi har litt for ofte perioder hvor vi går bort fra hvordan vi ønsker å spille og det kan delvis forklares med at vi er mange unge som ikke har spilt på dette nivået og at spillet blir ustabilt av den grunn.

Er skuffet etter kamper, men har fokus på hva som fungerer bra.

– Vi går inn i alle kamper med tro på at vi kan vinne hvis vi alle har en bra dag.  Det vi føler er at i noen av kampene hadde vi sjansen, men ødela det litt for oss sjøl og derfor vi blitt litt skuffet, forklarer hun.

– Når vi har videomøter, ser vi på klippene med ting vi er bra på i kamp, som vi skal bygge videre på.  Trenerne har fokus på at det vi er gode på skal vi bli enda bedre på, det er det vi trener for.  Vi spiller veldig bra i store deler av kampene, men foreløpig ikke i 60 minutter. 

– Vi har godt stemning og har godt humør på treningene, foreløpig i hvert fall, humrer hun.

– Vi ønsker å bite i fra oss, men vi er forberedt på at vi ikke kommer til å vinne hver eneste kamp og det er Rælingen vant med når klubben har vært i eliteserien tidligere også.

Rælingen har kun spilt 4 av 24 seriekamper og Hanne er trygg på at lagets første seier ikke er langt unna.  For å ta 2 poeng har hun seiersresepten klar:

-Vi må ha god kommunikasjon og krige i 60 minutter.  Vi må vinne alle løse baller for eksempel. Og ikke dette i sammen i en periode i kampen som vi har gjort i tidligere kamper. Alle må være på og vi må være sultne på seier og ikke være redd for å gjøre feil. 

– Mine egne prestasjoner har vært litt opp og ned.  Jeg ønsker å ta ansvar og spille de andre gode samtidig som jeg bidrar med å score mål og stå bra i forsvar.  Jeg er en av de eldre på laget så det er på sin plass.  Jeg har gode finter, har et bra skudd og er flink til å spille opp Rikke Arnesen på venstrekant.  Hun har scoret på så å si alle mulighetene hun har fått.  Det er jeg veldig fornøyd med, avslutter Hanne Nilsen Morlandstø.