Hvordan blir håndballsesongen?
Hele samfunnet har vært preget av Korona-viruset de siste ukene. Idretten påvirkes både på kort og lang sikt. Det fremstår likevel som lite viktig at kamper ikke spilles når mennesker kjemper en kamp for livet, og bedrifters økonomi og fremtid trues. Likevel skal det ikke legges skjul på at mange innenfor idretten snarlig håper å vinne tilbake hverdagen med normal trening og konkurranser.
Forbereder seg på flere scenarier
Rælingen er tilbake på øverste nivå i topphåndballen. Klubbene i Rema 1000-ligaen er spente på hvordan sesongen skal bli. Daglig leder i interesseorganisasjonen Norsk Topphåndball, Hein Barthold, har sammen med Norges Håndballforbund gjennomført møter hvor flere scenarier er diskutert.
-Kommende sesong blir det 13 lag i REMA 1000-ligaen for kvinner. Vi har laget en plan med oppstart 30.august og 2.september. Denne planen er sendt til klubbene. Nå starter arbeidet med oppsettet som inkluderer 24 kamper på alle lagene. I tillegg legges det til runder for NM og Europacup. Vi arbeider også med planer med alternative oppsett ved forsinket start. Dette inkluderer at de første rundene flyttes til slutt og sluttspill justeres litt senere i tid, via dobbelt serie uten sluttspill, til enkel serie. Det jobbes med detaljer, men løsningene må også kunne endres etterhvert som nye nasjonale og internasjonale elementer kommer til, forklarer Barthold.
Sesongforberedelsene påvirkes
Idrettshaller og treningssenter er fortsatt stengt og det er uklart når disse åpner. I tillegg kan ikke treningsgrupper være større enn fem personer der det er krav om sosial distanse mellom utøverne. Seriestarten kommer trolig til å bli tilpasset slik at lagene får en gitt tid på parkett før første seriekamp skal spilles. –Dette er et tema som diskuteres. Mulighet for fire uker i hall før første seriekamp ligger inne som et forslag, men dette er ikke avgjort, sier Barthold.
For trenerne og spillerne i klubben gir situasjonen store begrensninger, men også muligheter ifølge hovedtrener Ane Mällberg. –En del spillere som har hatt stor belastning over mange sesonger får nå en etterlengtet restitusjonsperiode. Selv om man foreløpig ikke får brukt treningssenter, kan spillerne trene gode fysiske økter og ikke minst jobbe med ting de ikke får tid til i sesongen. Månedene som kommer gir en unik mulighet for å bygge styrke, forbedre spenst, hurtighet og utholdenhet. Det er riktignok ikke optimalt håndballrelatert, men vi får bruke tiden vi får i hallen så godt som mulig så snart vi kommer oss på parketten, sier Mällberg