Imponerende plassering på tilskuerstatistikken – Ravens

Imponerende plassering på tilskuerstatistikken

I årets Rema 1000-liga måtte Ravens nøye seg med 9.plass på tabellen. Det var plassen under sesongens målsetting. På tilskuertabellen er derimot laget fra Romerike høyt oppe.

Alle lag har som mål å engasjere lokalsamfunnet, få folket opp av sofakroken og inn i hallen. Ravens inntok 3.plassen bak Vipers og Storhamar på totalstatistikken. På hjemmebane endte det noen plasser ned , på 6.plass, med knepne 1 tilskuer færre i snitt enn Byåsen som fikk solid drahjelp av et par fellesarrangementer med Kolstad.

Det er gledelig med solid økning for hele ligaen. Sesongen 2021/22 var delvis preget av korona. Det er derfor ikke så vanskelig å forklare økningen. Man må gå tilbake til sesongen 2018/19 (før korona) for å finne sammenlignbare tall. Den gang tronet også Vipers øverst med omtrent samme tilskuertall som inneværende sesong. Kobbelet med lag som siden da har hatt nedgang er Molde, Storhamar, Tertnes, Fana, Byåsen og Larvik. En del av klubbene har også hatt e-cup denne sesongen. Kanskje antallet kamper gjør det vanskeligere å engasjere publikum?

Tilskuerstatistikken totalt for sesongen 2022/23

Mest overraskende er det kanskje å se at Ravens ikke bare hadde godt besøk på hjemmebane. På bortebane tronet laget som det nest mest «populære» med 2.plass bak stjernespekkede Vipers.

Ravens overrasket med sterk 2.plass som nest mest sette bortelag i Rema 1000-ligaen