Imponerte Merlinda Qorraj: – Alle var mer gira enn jeg noen gang har opplevd – Ravens
Merlinda Qorraj, Romerike Ravens

Imponerte Merlinda Qorraj: – Alle var mer gira enn jeg noen gang har opplevd

Merlinda Qorraj hadde en fin periode i Sola, men hadde et ønske om å kunne bidra mer på banen.  Den muligheten får hun i Romerike Ravens og i helgas kamp mot Larvik gjorde hun og Ravens årsbeste og Merlinda var en god bidragsyter i 34-29 seieren. 

– Jeg hadde en gøy tid i Sola, forteller Merlinda Qorraj (23).  – Det har vært artig å få være med på den reisen med blant annet spill i Europa og NM-finale, hvor jeg spilte for fullt. Jeg har lært ekstremt mye av den perioden jeg har vært i Sola som jeg tar med meg videre.  Jeg setter stor pris på det 1.5 året jeg var der.

– Jeg merket at jeg ønsket å få muligheten til å utfordre meg selv mer på banen å kunne være en litt mer sentral spiller, forklarer 23-åringen.  – Jeg merket at ting fungerte som det skal etter skader og følte at nå var det på tide å få litt mer tillit.  Da var det veldig greit at Ravens var på banen og kunne tilby det, sier hun fornøyd.


Merlinda har tidligere spilt for Kristiansand, Våg, Grane Arendal, Flint og Sola.  Hun kan bekle alle bakspillerposisjonene og har et godt distanseskudd og er en god gjennombruddsspiller. 

Hun var spilleklar for Ravens i slutten av november 2023 og har kommet seg på plass på nytt sted hvor hun bor sammen med en av spillerne på laget. Merlinda skryter av mottakelsen hun har fått, både fra jentene og trenerteamet.  Det har gjort det lettere for henne å komme inn i laget så hun har kunnet prestere så fort som hun har gjort. 


– Jeg har fått mye tillit fra første stund, sier Merlinda begeistret.  – Trener Ane Ness Mällberg har virkelig trua på meg og det hjelper mye som spiller å oppleve det.  Man får automatisk ekstra selvtillit av det. 

– Det har hjulpet veldig mye at jeg har fått lov til å være meg selv her i klubben og kan komme med innspill.  Jeg liker måten vi diskuterer på her og prøver å finne løsninger i sammen.  Det har vært en syk kul prosess og utvikling å være med på.

Foreløpig har Merlinda spilt 8 kamper for Ravens og har bidratt med 30 scoringer. 


Hvordan har du grepet tilliten?

– Det har gått greit.  Jeg merker for hver trening og kamp at det blir bedre og bedre.  Det synes jeg er positivt.

– Jeg trives med å spille midtback hvor jeg må tenker mer på medspillerne mine.  Det er kjempegøy at Ane utfordrer oss til å tenke mer selv for å finne egne løsninger. 


Ravens nye bakspiller har vist at hun er en spiller med mye trøkk.  Hun har god spilleforståelse og er god i duellene.


Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Det blir egentlig at jeg er fintesterk og rask.  Og at jeg kan overraske med et hoppskudd i ny og ne.  Vi jobber vi hver dag med å være litt mer kyniske i spillet.  Det er gøy å bidra med, forteller hun.


Debutkampen for Merlinda 7. januar mot Molde var av det gode slaget.  Den endte med seier til Ravens og Merlinda scoret to ganger. 

– Det var utrolig gøy å starte det nye året med seier, sier hun ivrig.  – Det var en gnist i fra alle sammen som jeg aldri har opplevd før.  Det var sykt gøy å kunne være en del av det.  Det er litt det Ravens står for, den gnisten og entusiasmen, det var sykt gøy å kunne være en del av det og ikke spille mot det, smiler hun.

I helga gjorde Romerike Ravens en taktisk god kamp hvor alle spillerne var på.  Publikum i Skedsmohallen fikk se et heltent hjemmelag som hadde føringen fra start til slutt.  Dog var Larvik på vei inn i kampen på stillingen 22-21 etter 43 minutter.  Men Ravens ødela alt håp om poeng til bortelaget da de økte til 25-21.   Sluttresultatet ble 34-29. 

– Alle var med fra start og vi var gode til å komme på hverandres bevegelser og sette ballen i mål.  Der vi kanskje før har stanget litt og ikke fått ballen videre, greide vi mot Larvik å få den ballen videre og at neste spiller kom på neste satsing.  Det var utrolig gøy.

– For min del er det utrolig deilig å kunne se at det går fremover.  Jeg føler at for hver dag som går og hver kamp jeg spiller, så fungerer ting bedre. 


I kampene spilt etter jul har Ravens 4 seire og 4 tap. 

Hva skal dere ha fokus på i treningsarbeidet fremover?

– Vi skal blant annet jobbe med de tingene vi er gode på.  Forsvaret skal vi jobbe mye med.  Vi er gode i ankomstfasen og skal utnytte den fasen enda bedre fremover.  I tillegg skal vi jobbe med å bli mer stabile i kamp.  Vi har noen perioder hvor det dupper litt ned, det hadde vært nydelig å få til en kamp hvor vi er stabilt gode hele veien. 

Når seks serierunder gjenstår av årets REMA 1000-liga, ligger Romerike Ravens på 12. plass.  Lag nummer tolv og tretten må spille kvalik for å beholde plassen.  På trygg plass rett foran Ravens, ligger Fana, med samme poengsum.  Samtidig er det tre poeng opp til sluttspillplassen, 8. plass.

– Målsettingen er å ta så mange poeng vi kan, så får man se hvor man havner på tabellen etter det.  Vi har lyst til å slippe den kvalikplassen og det beste som kan skje er om vi greier å kvalifisere oss til en sluttspillplass. 

– Så lenge vi slipper kvalik, så er man fornøyd.  Men det hadde vært gøy med sluttspill også.  Å kunne ta de kampene som gjør at vi får være med på det også til slutt.  Når det har vært en sesong som det har vært, hadde det vært artig, sier Merlinda Qorraj avslutningsvis.