Ane Mällberg: -Ingen kan ta fra oss innsatsen – Ravens
Sarah Deari Solheim, Romerike Ravens

Ane Mällberg: -Ingen kan ta fra oss innsatsen

Det manglet verken på spenning, neglebiting, taklinger eller susende skudd i sluttminuttene av naboduellen mellom Oppsal og Romerike Ravens. Det var hjemmelaget som trakk det lengste strået og vant poengene i en kamp som bølget mer enn stormkastene i Nordsjøen.

Ravens startet som påtente raketter. Kampen var ikke mer enn ti minutter gammel da Oppsal tok time-out. I målprotokollen stod det 1-7 i favør Ravens. Oslo-laget kjempet seg gradvis inn i kampen. Kampbildet endret karakter. Romeriksjentene så ut til å miste kontakten med hverandre, noe de blåkledde utnyttet til fulle.

Astrid Mjøen Holstad, Romerike Ravens

Etter pause startet Ravens i undertall. Uavgjort etter halvspilt ble i løpet av to korte minutter til tremåls ledelse til Oppsal. På det meste lå Ravens fem mål bak, men da mindre enn to minutter gjenstod var laget bare to bak. Laget innstilte seg på opphenting, men Oppsal beholdt roen og sikret seieren.

Det var en skuffet Ane Mällberg som oppsummerte etter kampen.

-Det var utrolig gøy i den første halvdelen av første omgang. Vi spilte god håndball og hadde en solid ledelse. Det som gledet aller mest var gløden og energien i laget i denne perioden. Jeg ser at det bor i jentene. Ingen skal ta fra oss innsatsen. Jentene kriger, men mister momentet i starten av 2.omgang da vi spilte i undertall. I dag gjør vi færre tekniske feil, men de fleste kommer i skjebnesvangre faser av kampen. Vi må fortsette med det som fungerer og bli bedre på å ta justeringer raskere defensivt.   Det er bare oss som kan gjøre noe med dette, sier Mällberg.

Artikkelen fortsetter under videointervju med Astrid Mjøen Holstad og Vilde Johansen.

Astrid Mjøen Holstad spilte en stor kamp på høyrekanten. Holstad ble kåret til Ravens beste spiller. Hun ble Ravens toppscorer sammen med Maja Muri med syv scoringer. Også Sarah Deari Solheim og Hanna Örtorp var blant flere som leverte gode prestasjoner.

Nå er det to uker til neste kamp. Onsdag 18.oktober kommer Vipers til Skedsmohallen.

Kampfakta
Oppsal – Romerike Ravens 29-25 (13-13)
Mål Ravens: Maja Muri 7, Astrid Mjøen Holstad 7 (3), Hanna Örtorp 5, Sarah Deari Solheim 3, Marielle Nordvang 2, Frida Haug Hoel 1
Toppscorer Oppsal: Eira Aune 8
Utvisninger: Oppsal , Ravens 3×2
Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør