-Fornøyd med valget mitt – Ravens
Frida Haug Hoel, Rælingen

-Fornøyd med valget mitt

Frida Haug Hoel forlenger sin kontrakt med Rælingen. Ballsjongløren har denne sesongen truffet nettmaskene og levert godt spill. Dette har blitt lagt merke til av flere klubber i eliteserien.

Klar for sin 5.sesong i Rælingen
Tjueåringen debuterte på A-laget i klubbens aller første kamp i eliteserien 6.september, 2015. Kamprapporten viser at Frida gikk målløs av banen med en registrert utvisning på den historiske dagen. Etter dette har det blitt mange kamper for Eidsvolljenta, men det har ikke kommet av seg selv. De første årene ble det noe benkesliting. Da var det fint å ha flere spillearenaer i klubbens rekruttmiljø. Denne sesongen har hun blomstret. Fått ansvar og en større rolle. Med ni scoringer i vinterens oppgjør mot Vipers markerte hun sin posisjon. Fremgangen på parketten har ikke gått upåaktet hen blant lagene i eliteserien. Flere meldte sin interesse.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Bilde fra debutsesongen 15/16. Rælingen presset Larvik foran 1500 tilskuere i Skedsmohallen


En god prosess

-Det å vite at andre har lagt merke til deg er jo en bekreftelse på at man har gjort noe riktig. Dette startet en prosess hvor jeg måtte tenke på fremtiden. Jeg hadde tidlig en dialog med Rælingen og vi la sammen en god tidsplan slik at jeg fikk tid til å tenke meg om. Nå er jeg veldig fornøyd med valget og vet at klubben vil satse på meg, sier Frida

Utvikling individuelt og som lag
Høyrebacken har spesielt markert seg i den offensive delen av spillet. Fokus på å bli en komplett toppspiller er tydelig. –Jeg har mer å gå på som forsvarsspiller. Spesielt å bli tøffere i duellspillet og treffe i taklingene på riktig tidspunkt. Min egen fremgang henger også sammen med hvordan laget har utviklet seg. Vi er tryggere i angrepsspillet og fremstår mer som ett lag. Det er også en styrke at vi i perioder med skader har spillere som tar rollene de får tildelt uten at utviklingen stopper.

-Vi kommer til å bli et enda bedre lag
Sesonginnspurten ventes å bli jevn, med flere lag som har medaljesjanser eller er i andre delen av tabellen og kjemper for å holde plassen. – Det begynner å spisse seg til. Jeg tror vi har gode sjanser til å ta nok poeng. Det er i alle fall klart at vi må kjempe knallhardt i hver eneste kamp. Uavhengig av fasiten etter endt sesong er jeg sikker på at vi kommer til å bli et bedre lag. Veien videre med RHK er helt klart i toppen av norsk håndball, avslutter Frida.

Rælingen spiller mot Fana i Marikollhallen søndag kl.18:00. Vinneren av oppgjøret vil forbedre sine sjanser for å sikre ny plass i neste års eliteserie