-Jeg synes det ser lovende ut – Ravens
Daniel Birkelund, Rælingen

-Jeg synes det ser lovende ut

RHK er inne i sin tredje uke med fellestreninger etter ferien. Hovedtrener Daniel Birkelund er fornøyd med utviklingen. – Jeg synes faktisk vi henger bedre sammen, både på og utenfor banen, per nå enn for ett år siden. Så jeg synes det ser lovende ut.

God treningssamling i Danmark
I månedsskiftet juli-august var laget en uke i Viborg på treningsleir. Her var de sammen med 22 andre elite seniorlag en del av den populære ungdomsturneringen Generation Handball*. RHK spilte tre oppvisningskamper som en del av treningsprogrammet. -Vi hadde god kvalitet både på håndballøktene og i den fysiske treningen. Jeg er veldig fornøyd med at spillerne deltar aktivt og tar eierskap til utviklingen av laget. Jeg tror også vi traff godt med belastningen gjennom uken – det er jo litt balansegang i denne fasen. Vi fikk trykt bra på, men kommer hjem stort sett friske og raske og klare til nye tak. I kampene vi spilte mot Viborg, Bjerringbro og Aalborg fikk vi først og fremst noen referanser på hvor vi står akkurat nå, individuelt og kollektivt. De første kampene skal man ikke legge alt for mye i, verken den ene eller andre veien. Det gir et nyttig utgangspunkt for jobbingen videre frem mot seriestart, fortsetter Birkelund.

Sisse Fahlberg, ny RHK målvakt

Godt arbeid med målsetninger og verdier
Laget fikk gjort mer enn å trene mens de var i Danmark. Birkelund var også fornøyd med arbeidet gruppa hadde med målsetting og verdiprosessene. -Først og fremst er det fint å se at vi har satt sammen en spillergruppe hvor alle engasjerer seg og bidrar. Jeg synes vi fremstår som veldig samlet og at vi har en tydelig retning i det vi driver med. I den jobbingen vi gjorde i Danmark opplevde jeg at det blir veldig gode og reelle diskusjoner, og at vi kommer i dybden på ting. Å være samlet i en uke på denne måten er uvurderlig og jeg er veldig glad for at vi klarer å få det til innenfor de rammene vi disponerer. Særlig tror jeg det betyr ekstremt mye for samhold og lagånd. Det er mange biter som faller på plass i løpet av en sånn uke som gjør at vi står sterkere utover høsten og vinteren.

Laget samlet i time-out i oppgjøret mot Bjerringbro

Få uker igjen til seriestart
-De neste ukene blir det flere treningskamper og viktig treningsarbeid. Hva blir det viktigste fokuset? -Det handler primært om å skru sammen laget. Mye jobbing med helheten i treningsarbeidet, og mye kamptrening. Det er fremdeles mye som gjenstår både på å få satt grunnprinsippene i slik vi ønsker å spille, utvikle relasjoner og timing enda noen hakk og ikke minst øve oss på å prestere i kampsituasjon, avslutter Birkelund.

PS! Allerede torsdag 8.august spiller Rælingen sin neste treningskamp. Eliteserielaget Fredrikstad er motstander på bortebane.


*Generation Handball er en internasjonal håndballturnering med mer enn 200 ungdomslag – og mye mer. Derfor kalles Generation Handball en håndballfestival, som tar sikte på å være den vennligste håndballfestivalen i verden. Hvert år finner festivalen sted i Viborg, Danmark i uke 31 fra mandag til lørdag. Den internasjonale håndballturneringen er basert på tre viktige pilarer: FUN, FIGHT, FRIENDSHIP.

Håndballfestivalen er et samarbeid mellom Viborg kommune, Viborg Idrettsråd, og de lokale håndballklubbene Bjerringbro FH, Viborg HK, og Søndermarkens IK. Generation Handball ble i 2014 utviklet og etablert som en del av Viborg kommunes begivenhetsstrategiske plan