Jublet for poenget – Ravens
Karoline Strømberg og Frida Haug Hoel, RHK

Jublet for poenget

Rælingen ledet med mindre enn minuttet igjen å spille. Så måtte de tåle en utvisning og en Byåsen scoring. Hvittrøyene hadde kampens siste angrep og med 9 sekunder igjen la Michael O’Sullivan time-out kortet. -Jeg ga jentene beskjed om å holde ballen i laget og kun skyte på en god sjanse dersom det var to sekunder igjen. Vi ville ha med oss det ene poenget. Vi har ikke noen downperioder i dag og det gir skikkelig adrenalinkick å være med denne gjengen i dag, forteller RHK treneren.

Gjestenes meritterte mannskap virket ikke å være forberedt på at de skulle få kamp om poengene. I en jevnspilt og målrik 1.omgang var det angrepsspillet som stod i fokus. Hos hjemmelaget traff Karoline Strømberg på 7 av 9 forsøk før hvilen, og skulle tilslutt bli kampens toppscorer (10 mål). Etter pause endret spillet seg for begge lag. Rælingens målvakt Cecilia Tærud Hjellnes ble et trumkort og ble i perioder nærmest umulig for Byåsen å overliste. Hjellnes storspill ble belønnet med bestemannspremie. Hos trønderne var Silje Waade best, men også Ida Alstad satte sitt preg på kampen med sine 7 scoringer.

Assistenttrener Jeanette Nilsen var stolt av det laget presterte, og var nok spesielt fornøyd med at hennes målvaktsdisipler har fått mye ut av treningsarbeidet. – Vi tar med oss ett poeng og det er veldig bra at så mange av jentene viser et utrolig godt engasjement.

Allerede på søndag er det ny serierunde i Grundigligaen. Rælingen spiller bortekamp mot Oppsal kl.18:00 i Oppsal Arena.

Kampfakta:
Rælingen-Byåsen 23-23 (13-15)
Link til alle fakta (NHF side)