Karoline om serieavslutningen: – Det er motiverende at vi nå har noe å se frem til! – Ravens

Karoline om serieavslutningen: – Det er motiverende at vi nå har noe å se frem til!

28 år gamle Karoline Strømberg er eneste spiller med over 200 spilte kamper for Rælingen.  Foreløpig står hun med 217 kamper, og det blir flere.  For nylig forlenget hun kontrakten for ytterligere ett år og blir med på den nye toppklubbsatsingen på Romerike, Romerike Topphåndballklubb.

AV: TROND SØRØY / NORSK TOPPHÅNDBALL

– Jeg er veldig glad i Rælingen.  Det er klubben i mitt hjerte og jeg er stolt av at så mange brenner for det vi driver med, forteller veteranen som er klar for sin 11. sesong i Romeriksklubben.

Les om: Divisjonsretten overføres til den nye eliteklubben

Håndballforbundet har bestemt at serien skal avsluttes etter halvspilt sesong og lagene plassert som nummer 11, 12 og 13 skal spille kvalifisering mot lag nummer 4, 3 og 2 i 1. divisjon. 

Etter to seire på elleve kamper er det klart at Rælingen må spille kvalifisering for å beholde plassen i REMA 1000-ligaen.  Karoline Strømberg er veldig fornøyd med at det nå er kommet en avklaring på hvordan serieavslutningen blir.

– Det har vært mye frustrasjon knyttet til hvordan toppidretten har vært av og på denne sesongen. Det er viktig å vite hva som står foran en, at man trener for noe.  Det betyr i hvert fall mye for meg, sier hun. 

Les også: Hva skjer nå?

– Her i Rælingen er toppidretten stengt frem til og med 11.april, og akkurat nå er det veldig ulikt hva de ulike klubbene får til av trening ut i fra hvor i landet man befinner seg. (Red. anm.: Rælingen havnet under forskrift 5A 16.mars og har ikke trent sammen eller vært i hallen siden søndag 14/3)

– Likevel opplever jeg avgjørelsen som motiverende, selv om jeg også synes det er frustrerende og urettferdig at ikke alle har samme treningsvilkår, fordi nå vet vi hva vi har foran oss og skal trene for.

– Jeg tenker på Larvik og den kvaliken når jeg trener styrke alene i garasjen, når jeg er ute og løper intervaller, og når jeg sitter på teams og diskuterer videoklipp med laget. Kampene der fremme motiverer meg til å trene på nå, selv om jeg fortsatt ikke får være med laget, sier hun.


– Blir viktig å slå Larvik

For Rælingen gjenstår en kamp for å nå halvspilt serie, og den spilles i Jotron Arena i midten av mai, om regjeringen åpner opp for topphåndballen igjen.  Rælingen ligger på 12. plass med fire poeng, med en kamp igjen å spille.  Oppsal ligger på 11. plass med fem poeng, og er ferdigspilt. 

Det betyr at med seier mot Larvik, vil Rælingen rykke opp en plass på tabellen og vil da møte enten Volda eller Ålgård i kvaliken (hvilken plassering Ålgård får, avhenger av resultatet i kampen mot Grane Arendal).

– Vi har selvfølgelig veldig lyst til å vinne kampen mot Larvik.  Jeg vet ikke hva det vil bety for oss om vi ender på 11. plass eller 12. plass, men jeg tror uansett det er viktig å få en god kamp og ta med seg det inn i kvaliken.  Så det er klart at vi skal gjøre alt vi kan for å vinne over Larvik, sier Rælingenkapteinen. 

– Hvis det blir som det er lagt opp til nå, så skal vi ha gode muligheter til å vinne den kvaliken, vi er veldig motiverte for å ta det.  Det er klart at det betyr mye for oss å beholde plassen.  Nå som vi skal bli en ny klubb, Romerike Topphåndballklubb, så hadde det vært gøy å starte i eliten.

Les: Den nye eliteklubben med spennende ledelse

Karoline Strømberg forteller at det nå er modent for en håndballsatsing på Romerike og synes det er flott at klubbene nå har blitt enige om en felles satsing i Romerike Topphåndballklubb.

– Det er veldig spennende og jeg gleder meg til å starte den reisen der, jeg tror det kan bli veldig kult, sier 28-åringen.


Egentreninger

– Nå er det en stund siden vi trente sammen i hall, forteller Karoline.  – Vi har samarbeid med fysio med alternative opplegg på hvordan vi kan trene styrke i denne perioden.  De fleste har i tillegg noe eget utstyr de kan bruke for å holde styrken vedlike, men håndballmessig på bane får vi ikke noe av nå. 

– Nå som vi vet at det ikke blir trening i hall før i midten av april, har vi fått lagt inn kast og forflytning med mer håndballspesifikke øvelser som vi i tillegg jobber med nå.  For vi må også få inn sånn type trening, understreker hun. 

– Nå kan vi løpe og trene styrke og de greiene der, men det er noe helt annet å spille håndball inne i en hall.  Så det blir viktig at vi kommer i gang med trening med retningsforandringer og håndballrelevante øvelser i tillegg til å få trent på spillet vårt og få litt matching, før vi spiller kamper igjen, sier 28-åringen avslutningsvis.