Karoline Strømberg har spilt 204 kamper for Rælingen og har fortsatt et sug etter å bli bedre – Ravens

Karoline Strømberg har spilt 204 kamper for Rælingen og har fortsatt et sug etter å bli bedre

Karoline Strømberg (27) topper adelskalenderen hos Rælingen med 204 kamper.  Hun er den eneste som har over 200 spilte kamper for klubben.  Karoline har vært i Rælingen hele sin karriere, minus en sesong i Oppsal og går nå inn i sin tiende sesong for Romeriksklubben på seniornivå.

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK

– Jeg er veldig glad i Rælingen.  Jeg har vokst opp her, og bor her nå.  Det er klubben i hjertet mitt, smiler hun. 

– Jeg er stolt av Rælingen.  Det er så mange som bidrar og legger ned så mange timer og jobber fullt ved siden av.  Det er mange som brenner for det vi driver med, og det er jeg veldig stolt av. 


Stas
Rælingen rykket opp fra 1. divisjon sist sesong og skal for tredje gang i klubbens historie spille på øverste nivå i Norge.  Første gang var i 2015/16-sesongen.  Karoline var også med da.

– Det er veldig stas å skulle spille i REMA 1000-ligaen igjen med Rælingen.  Klubben er ganske klar om at målet er å etablere seg i eliteserien.  Det synes jeg er veldig stas å ha vært med på den reisen, jeg spilte også for Rælingen da vi var i 2. divisjon, så det er klart jeg er stolt av hva vi har fått til som klubb. 

Står samlet
Karoline Strømberg forteller at forskjellen fra tidligere da laget var oppe, er at Rælingen nå er uten såkalte stjerner og at laget er avhengig av at flere står opp samtidig.

– Vi har ingen klare enere, vi er et lag hvor vi må stå opp alle sammen, forklarer hun.  – Det mener jeg er en styrke for oss.  Det var en styrke i 1. divisjon i fjor også, at vi stod veldig samlet og mange måtte bidra.

– Det varierer fra kamp til kamp hvem som tar mest ansvar.  Vi har mange unge talenter som har fått seg en sesong i 1. divisjon som jeg tror er modne for eliteserien nå.  Vi er en treningsvillig og seriøs gjeng med mange som vil noe, og det merkes. 


Spilt en sesong i Oppsal
Fra hun var 9 år gammel har Karoline vært i Rælingen, så hun har spilt hele sin karriere i Rælingen, det vil si, det var en sesong hun spilte for en annen klubb. I sesongen 2012/13 spilte hun i blå drakt.

– Da Rælingen var i 2. divisjon kjente jeg på at det var det viktig for meg å ta det steget opp.  Da hadde jeg ingen erfaring med spill i eliteserien og jeg var ung og sulten på å kjenne på det nivået og ta steg som håndballspiller.  Så det ble viktig for meg å få noe annen erfaring også og kunne strekke meg litt.  Jeg tror det var ganske bra for meg på det tidspunktet det jeg gjorde.  Det ble med en sesong i Oppsal, det var lærikt og i mellomtiden rykket Rælingen opp til 1. divisjon og da ble det mer attraktivt igjen. 


Sterk i forsvar
I alle år innen håndballen har forsvarsspillet vært hennes force.  Den sesongen Karoline var i Oppsal stod hun i forsvar for stjernespiller Izabella Duda og har virkelig markert seg som en stødig forsvarsspiller.  Men hun bidrar godt også fremover på banen og har blitt mer viktig som angrepsspiller for Rælingen de siste sesongene.  I opprykksesongen i fjor ble Karoline nummer 3 på toppscorerlista hos Rælingen med 64 scoringer på 20 kamper. 

– Nå som 27-åring er jeg en av de eldste på laget og bidrar med mer rutine.  Kontra i tidligere sesonger hvor jeg var en av de yngste på laget.  Jeg er treningsvillig og liker å være med på å pushe de rundt meg. 

– Jeg spiller håndball først og fremst for det er utrolig gøy.  Og så motiverer det meg å være en del av et lag og jobbe mot et felles mål.  Jeg har fortsatt et sug etter å bli bedre.  Jeg er motivert for at vi skal få til noe i sammen som lag og klubb, men jeg ønsker også å utvikle meg som enkeltspiller – jeg merker at jeg fortsatt har mer inne, sier hun. 

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK


Målsetting
– Vi har startet en målprosess før sommeren hvor vi snakket om hvor høyt mål man skal sette seg.  Målet på lang sikt er å etablere oss ordentlig i REMA 1000-ligaen og at klubben skal kjempe om medaljer. 

– I år er det å etablere seg som er hovedmålsettingen og så skal vi sammen sluttføre målprosessen i nærmeste fremtid.  Det er viktig at vi setter oss et mål som vi kan eie som spillergruppe og ha tro på.  Selvfølgelig har vi lyst til å gjøre det best mulig, men vi må tenke realistisk også, avslutter Karoline Strømberg. 

Artikkelen er gjengitt etter tillatelse fra Norsk Topphåndball.
Artikkelforfatter Trond Sørøy.