Klar for Ravens! Linnea Säreborn, en kriger helt ut til fingerspissene. – Ravens
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Klar for Ravens! Linnea Säreborn, en kriger helt ut til fingerspissene.

Linnea Säreborn (27) har signert for Romerike Ravens. –Dette er en spiller som vi mener vil passe perfekt inn i laget vårt. Hun er en kraftfull duellspiller, med mye fart og energi. En skikkelig vinnerskalle, sier Ane Mällberg.

Handballskanalen.se beskriver den svenske jenta slik: «Önnereds lagkaptein, hjerta og sjel. En kriger helt ut til fingerspissene, som er en god forsvarsspiller og totalt hensynsløs mot seg selv når hun satser i det offensive spillet. En spiller som alltid går foran.»

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Linnea bekler alle posisjonene som bakspiller, men er mest kjent for sin krigerske vilje i forsvar. Etter 8 sesonger i Önnereds søker hun miljøskifte og nye utfordringer. Valget falt tilslutt på Ravens og den norske ligaen. Önnereds er i ferd med å avslutte en meget sterk sesong og ligger på tredje plass i den svenske ligaen.

-Det er selvsagt med blandede følelser jeg går videre fra noe jeg har vært sterkt knyttet til som spiller og menneske. Det er imidlertid ganske tydelig at tiden er inne for et miljøskifte, både i forhold til håndballgleden og for min egen utvikling. Mitt overordnede inntrykk av Ravens er meget godt. Klubben har vært tydelig på at de har behov for min spillestil og ikke minst den klare rollen jeg er tiltenkt. Det var viktig i min beslutningsprosess, sier Linnea.

Den svenske jenta beskrives ellers som glad, dreven og omsorgsfull person. Hun er også nysgjerrig i matveien ved siden av interesse for golf.

-Jeg er veldig interessert i mat og tester gjerne ut nye restauranter med venner og familie. I tillegg spiller jeg en del golf når jeg har ledig tid, noe som er godt nytt for assistenttrener og golfentusiast Michael O’Sullivan.

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ravens får en spiller med mye er erfaring og som har hatt stor påvirkningskraft i lagene hun har spilt. Linnea legger ikke skjul på at hun håper å bidra til at klubben tar nye steg.

-Jeg spiller håndball med mye energi og vilje. Dette håper jeg vil smitte over på mine nye lagvenninner. Sammen med duellstyrke håper jeg også at min alder, rutine og erfaring kan bidra positivt.

Ønsket om utvikling står også sentralt sammen med å opplevelser i et nytt land.

-Jeg ønsker å videreutvikle evnen til å variere spillet mer offensivt. De siste sesongene har det det blitt mer spill i den midtre bakspillerrollen som har krevet endringer i måten å spille på. Dette ønsker jeg å jobbe mer med. Akkurat nå håper jeg på et bra sluttspill her i Sverige og at vi går langt og jobber for en finaleplass før jeg blir Ravens-spiller. Det har alltid vært en drøm å kunne spille håndball i en liga i utlandet med mål om å spille europacup med dette laget. Den drømmen lever fortsatt, avslutter Linna med et lurt smil.