Klare for å overraske i sluttspillet – Ravens

Klare for å overraske i sluttspillet

AV: TROND SØRØY / NORSK TOPPHÅNDBALL

Etter en trå start i høst, fikk nysatsingen Romerike Topphåndballklubb mer sving på sakene fra november av.  Laget klatret på tabellen gjennom hele sesongen og endte på en sterk sjetteplass.  To av topp tre lagene ble begge slått med fire mål.  Storhamar 27-23 og Sola 28-24.

Det er ikke lenger enn to sesonger siden at klubben som den gang het Rælingen ble nummer 4 i 1. divisjon.  Og i fjorårets korte koronasesong endte laget nest sist i REMA 1000-ligaen med to seire på elleve kamper.

Romerike fremstår som en samlet gjeng spillere med stor entusiasme og glød og fremgangen denne gjengen har vist det siste halvåret er av det imponerende slaget.


– Vi har fått i gang mange spillere og har hatt mye å spille på, forteller Ane Ness Mällberg. – Vært smartere i spillet med tanke på når vi kjører og når vi skal roe ned.  Tatt litt mer initiativ på eget spill, fremfor å la motstanderen kjøre på, forklarer treneren. 

– Vi hadde en god prosess da vi startet med nytt lag og ny klubb foran denne sesongen.  Vi hadde en målsetningsprosess med hvordan vi ønsker å fremstå og var klare på hvilke konsekvenser det gav med en felles forståelse og en felles plan.  Hva skal til for å få til den plasseringen vi ønsket. 

– Vi la en god plan og har vært flinke til å stå i det, selv om det buttet imot i starten og det har svingt underveis, har vi holdt på vårt konsept og turt å stå i det, sier hun fornøyd.


– Det er mange som bidrar og vi har trykket til i treningsarbeidet.  Det har vært viktig for at skal du være en del av laget så må man bidra med noe.  Vi er fornøyde med typene av spillere som vi fikk inn før sesongen, jeg synes spillergruppa har utfylt hverandre godt med ulike styrker og egenskaper. 


Med Romerike Topphåndballklubb samlet klubbene på Romerike seg til en felles satsning og tok over plassen til Rælingen i REMA 1000-ligaen. 

Hva har denne satsningen betydd for dere?

– Vi har kunnet starte fra scratch og uavhengig av hvor spillerne hadde vært tidligere så kunne de være med å sette preg på det ved at vi startet noe nytt.  Det gjorde at alle tok mer eierskap til prosjektet og vi fikk mulighet til å samle oss på hva vi ønsker å oppnå. 


Opplever dere større interesse for laget denne sesongen?

– Ja, helt klart, sier Ane.  – Vi er avhengige av å få med de rundt på Romerike og jeg synes samarbeidsklubbene har vært kjempeflinke til å stille opp og møte på kamp.  Vi merker at det er en større interesse med at vi er et lag for og med hele Romerike. 

– Det gjør noe med oss også, forklarer treneren.  – Det stilles krav og forventninger til oss blant flere klubber på Romerike.  Vi har et større ansvar.


Hva vil du si er høydepunkter så langt denne sesongen?

– Det har blitt noen høydepunkter i løpet av sesongen.  Selvfølgelig er kampene mot Sola og Storhamar noe for seg selv.  Når det er mot de lagene som er favoritter og vi opplever lite forventninger og at vi så klarer å løse det.  Det er gøy når vi lykkes også mot de beste, smiler hun.  – Det er en kjempeerfaring å ta med seg. 

– I de to kampene bidrar alle og gjør det vi er blitt enige om.  Og tør å stå i det. 


Neste utfordring for Romerike er kvartfinale i sluttspillet som spilles 1. og 4. mai.  Vinner lagene hver sin kamp, møtes de også en tredje kamp.  Romerike slo Storhamar 27-23 på bortebane 7. november 2021.  Storhamar tok revansje i returoppgjøret og vant 38-26.

– Det blir gøy å møte Storhamar, det er alltid moro å spille mot de bedre lagene.  Vi kommer som underdogs og det er en fin posisjon å være i, hvor vi egentlig bare har masse muligheter.  Vi er absolutt klare for kamp. 

– Det at vi har slått Storhamar tidligere denne sesongen har nok litt å si på inngangen til kampen, selv om vi vet at det blir tøft så gjør det noe mentalt at vi har vist at det faktisk er mulig.  Det gir litt mer tro og håp at det er mulig å gjenskape.  Selv om vi vet at det blir tøft.


Har Storhamar respekt for dere?

– Ja, det tror jeg.  De bedre lagene er flinke til å ha respekt for alle de møter og de forbereder seg godt.  Det er det som gjør at de er såpass gode også.  Og så har vi i tillegg klart å slå de.  Vi kjenner hverandre godt ettersom vi har spilt en del treningskamper mot hverandre.


Hvordan skal dere fremstå?

– Jeg håper at vi fremstår som vi har gjort på vårt beste.  At vi spiller vårt spill og har tro på vårt konsept og at alle er klare for å bidra og slipper ned skuldrene.  Så ønsker vi å gi de en ordentlig match i forhåpentligvis tre kamper. 

– Det er kjempegøy at vi er i posisjon til spille kvartfinale i sluttspillet og alle er innstilt på å gjøre det bra og avslutte sesongen bra, sier trener Ane Ness Mällberg avslutningsvis.