Kollektivt kraftverk ga seier – Ravens
Marte Juuhl Svensson, Rælingen

Kollektivt kraftverk ga seier

Oppgjøret mellom Skrim og Rælingen ble omtalt i mediene som en skjebnekamp. RHK gikk til verks uten frykt mens vertskapet fra Kongsberg så mer alvorstynget ut. Angrepsviljen til Rælingen betalte seg, og Romerikslaget kunne reise hjem med to fortjente poeng.

Forrykende avslutning på kampen
Selv om Skrim scoret først var det RHK som hadde regien i 1.omgang. Riktignok mistet de initiativet i avslutningen og slapp hjemmelaget inn i kampen før hvilen, men kunne likevel gå til pause med 12-11 ledelse. Kongsbergjentene var modigere i starten av 2.omgang og vant de første åtte minuttene 4-0. Da våknet hvittrøyene til liv igjen. Med imponerende driv, og med 17 år gamle Marte Juuhl Svensson som både inntok dirigent og målscorerrollen vant RHK de siste 22 minuttene med 16-5! Bakerst stod målvakt Vilde Byberg Smedstad som en levende vegg og leverte en redningsprosent på 50%

Seier’n er vår 😄 Rælingen imponerte og vant 28-20 på bortebane mot Skrim Kongsberg. Hør hva Marte Juuhl Svensson (BB) og Vilde Byberg Smedstad forteller etter kampen #HeiaRHK #NoGutsNoGloryRomerikes Blad Norsk Topphåndball – www.topphandball.no Håndballpodden TV 2 Håndball Håndballstudio

Posted by Rælingen HK on Wednesday, 16 January 2019

-Det var et kollektivt kraftverk som leverte jobben

Trener Daniel Birkelund fremhevet kollektivet, men også han vart mektig imponert over Martes gjennombrudd som eliteseriespiller. -Det var et kollektivt kraftverk som leverte jobben. Hver eneste spiller, både på og utenfor banen gjør en stor jobb. Jeg er imponert over hvordan jentene står fram etter at vi er gode mot Tertnes og spillere faller fra som fluer med skader og sykdom, sier Rælingens hovedtrener. Laget måtte klare seg uten Rikke Skiri Østigård, Kaja Kristensen og Cecilia Hjellnes som er ute med skader, samt Karoline Strømberg som ble satt ut av sykdom. -Jeg ser positivt på andre del av sesongen. Nå er serien halvspilt, og målet har vært å fremstå som et bedre lag etter jul. Vi føler at det er mulig å nå målsettingen vår, avslutter Birkelund.

Godt kollektiv ga seier

Marte Juuhl Svensson ble kåret til banens beste og var også kampens toppscorer. 17 åringen har vært ute med skade i store deler av høstsesongen, og stortalentet leverte til toppkarakter mot Skrim.

Møter Vipers i neste kamp
Det er nå to uker til neste eliteseriekamp. Da kommer Vipers Kristiansand på besøk med sitt stjernegalleri. Kampen spilles i Skedsmohallen onsdag 30.januar kl.19:00. Billettsalget er åpnet på TicketCo, hvor det også tilbys gunstige lagsbilletter.