Kristian Bliznac blir spillerutvikler i Ravens – Ravens

Kristian Bliznac blir spillerutvikler i Ravens

Kristian Bliznac (40) har en imponerende karriere som spiller og trener. Kommende sesong blir han en del av Ane Mällbergs trenerteam i rollen som spillerutvikler. I tillegg skal han også bidra i arbeidet med Ravens partnerklubber som blant annet inneholder akademier og håndballskole.

Den svenske gigantens karriere startet i svenske Kärra HF. Senere har han spilt for Alingsås, Sävehof, Wetzlar, Elverum og Rhein-Neckar Löwen.  Bliznac kan titulere seg med både svensk og norsk mesterskap, samt tysk cupmester. Han gikk rett fra å være aktiv spiller til å bli trener.

Kristian Bliznac trives best på gulvet sammen med spillerne i Skedsmohallen

Jobben i Ravens blir kombinert med en rolle hos Elverums håndballherrer. Her får han talentansvar med spesialoppfølging av enkeltspillere. I tillegg blir det oppgaver rundt kampanalyse.

-Jeg ble inspirert til å bli trener etter selv å ha blitt trent av noen av de beste, med blant annet Nikolaj Jacobsen og Michael Apelgren. Jeg ønsker å videreføre kunnskap til den neste generasjonen av håndballspillere. I tillegg har jeg også spilt sammen med og mot noen utrolig dyktige spillere gjennom min aktive karriere. Dette har lært meg masse og føler at jeg har et enda større potensial som trener enn som spiller, sier Bliznac.

Jeg ønsker å videreføre kunnskap til den neste generasjonen av håndballspillere

Kristian Bliznac

Den store svensken beskrives som både snill, omtenksom, rett frem og ærlig i kommunikasjonen. Han er også en utpreget vinnerskalle som gjør alt for å vinne. I vinter bød anledningen seg for å prøve ut et samarbeid med Romerikes håndballsatsing for kvinner.

-Jeg synes det var morsomt og fikk fin respons fra spillerne da jeg hjalp til litt på noen treninger i vinter. Ravens er også en klubb som har en familier atmosfære. Her er ingen større enn andre og miljøet preges av ydmykhet, fortsetter Bliznac

I Ravens er ingen større enn andre og miljøet preges av ydmykhet

Kristian Bliznac

Å jobbe med spillerne og trenerteamet i Ravens har gitt mersmak, og han har en klar formening om hva som krever for at laget skal ta nye steg.

-Man må forstå hva som kreves for å bli en toppspiller. Det krever ganske mye og man må være villig til å ofre en del. Gjøre prioriteringer. Det håper jeg å bidra til at spillerne forstår. Dette gjelder også for oss i trenerteamet.

Bliznak får en viktig utviklingsrolle, både i elitelaget og i klubben generelt. I tillegg får han hovedansvar i de internasjonale ukene da Mällberg og O’Sullivan har oppgaver som landslagstrenere.

Det jobbes målrettet og hardt med oppgavene i Skedsmohallen

-Jeg har en klar tanke om hva som skal til for å utvikle spillere. Alle spillere er forskjellige og krever individuell tilpasning, spesielt i kommunikasjon. Det krever en del av både trener og spiller, men når spilleren forstår og kronestykket faller ned, gir det en fantastisk følelse for meg som trener. Veien dit kan være både krevende og vanskelig, men jeg gir meg aldri dersom spilleren ønsker å bli god. Hvor lang tid det tar er forskjellig, men jeg er overbevist om at alle kan blir elitespillere med rett veiledning.

Med tett samarbeid i treneteamet og hovedfokus på spillerutvikling har Bliznac en klar mening om hvordan han skal bidra.

-Jeg liker uttrykket aggressiv tålmodighet, som for meg er å arbeide hardt hver dag for å nå sine mål, samtidig som man forstår at det kan ta tid. Det synes jeg jobben jeg gjorde i Fjellhammer de siste årene har vært et godt eksempel på, hvor mange spillere som ikke har vært de største talentene, men likevel blitt gode elitespillere.