Linnea Säreborn etter kneskaden: -Jeg står på banen igjen i kampen mot Larvik – Ravens
Linnea Säreborn, Romerike Ravens

Linnea Säreborn etter kneskaden: -Jeg står på banen igjen i kampen mot Larvik

I søndagens hjemmekamp mot Fana gikk det galt for både Linnea Säreborn og Silje Fjellengen. Begge ble hjulpet av banen etter kneskader. Nå er status klar for Säreborn, mens Fjellengen må vente en dag eller to til på dommen.

Svenske Linnea Säreborn vred seg i store smerter mens hun lå på gulvet i kampen mot Fana. Det minnet om bilder vi så alt for ofte har sett på håndballbanen. Kneskader har ødelagt mang en karriere og er uten tvil idrettens bakside.

Mange fryktet det verste da Linnea lå på banen i smerter. På bildet sammen med Maja Muri og Hanna Örtorp

-Man frykter jo at det er alvorlig når man får akutt store smerter i et kne. Det verste ville vært om det hadde gått utover leddbåndene. Jeg ble undersøkt både i garderoben etter kamp og påfølgende dag av Jan-Andreas (fysisk og medisinsk ansvarlig). Etter MR fikk vi oppløftende nyheter. Det var «bare» skade på kneskålen, som trolig ikke setter meg ut fra kamp i mer enn 2-3 uker. Det betyr at jeg mest sannsynlig er tilbake til kampen mot Larvik 22.oktober. Om jeg rekker noe før får vi se når tiden nærmer seg, sier Säreborn.

Den duellsterke bakspilleren har en tøff spillestil som ofte gjør at hun får ublide møter med gulvet. Likevel har hun ikke hatt mange eller alvorlige skader.

-Jeg har vel et par nesebrudd på lista. Som ung hadde jeg også osteokondrose i kneet. Det er jo noe som kan forekomme hos unge idrettsutøvere ved mye trening og krever gjerne en lengre pause. Ellers har jeg, bank i bordet, vært ganske forskånet for alvorlige skader, forteller Säreborn.

Linnea Säreborn, Romerike Ravens

Hun er en reflektert og erfaren person som bidrar mye i garderobekulturen hos Ravens. Det kommer ofte direkte og gode tilbakemeldinger som blir lyttet til, slik hun også reflekterer over det å være skadet.

-Jeg mener det handler mye om å akseptere situasjonen og jobbe utfra den planen som settes opp sammen med det medisinske teamet. Det er ikke alltid enkelt, men det er viktig å bruke tiden til å bli sterkere og ikke minst utnytte muligheten til å trene de delene av kroppen som ikke er skadet, avslutter hun.

Den kommende uken er uten kampen i Rema 1000-ligaen grunnet samlinger med landslagene. Ravens spiller sin neste kamp i ligaen onsdag 18.oktober mot Vipers i Skedsmohallen. Fra denne datoen og i de påfølgende tolv dagene blir det et tett program der det skal laget spille fire kamper.

Billettsalget til Ravens-Vipers onsdag 18.oktober har åpnet.