Luke 24: -Ta vare på hverandre og ha en strålende jul – Ravens

Luke 24: -Ta vare på hverandre og ha en strålende jul

I årets julekalender presenterer vi våre spillere og trenere gjennom et lite intervju med spørsmål relatert til jula. Her blir det både «fun facts» og litt om verdiene som følger med høytiden.

Luke 24, Ane Victoria Ness Mällberg
24.desember

Hva betyr jula for deg?
– Jeg elsker jul, er et skikkelig julemenneske! Juletiden for meg betyr familietid og hyggelige stunder med nære og kjære. Hele desember med alt av forberedelser og julestemning er jo så koselig.

Beste minne med jula
– Veldig mange gode minner med jul. Men beste minne er nok julefeiring i Førde med hele familien. Husker veldig godt en jul hos mormor når jeg var liten hvor jeg fikk juletraileren til coca cola som radiostyrt bil. Hadde ikke ønsket meg det, men synes den var veldig fin. Det beste var nok at de voksne synes det var minst like stas som oss barna. Så er nok en av de gavene jeg husker best fra jeg var liten og som ga gode minner sammen gjennom hele jula.

Så må jeg nok også nevne når alle samles og spiller spill. Kortspill (fem-kamp) er nok favoritten. Høyt konkurranseinstinkt, gode samtaler og mye latter.

Pepperkaker eller marsipan?
– Pepperkaker. Beste med det er også forberedelsene. Veldig koselig å lage sammen. Så er det jo veldig godt. Liker best å spise de som de er, uten pynt osv.

Ribbe eller pinnekjøtt?
– Den er vanskelig. Vi har begge deler hos oss på julaften ettersom min mor er fra Vestlandet og far fra Østlandet. Om jeg absolutt må velge så må det nok bli pinnekjøtt.

Risengrøt eller riskrem?
– Risengrøt. Synes det smaker bedre, i tillegg er det jo hele greia med mandel i grøten osv.

Ekte juletre eller plasttre?
– Ekte juletre! Er jo litt av sjarmen når det har falt ned litt granbar på pakkene under juletreet, og den gode lukten.

«Donald Duck og vennene hans» eller «Tre nøtter til Askepott»?
– Ja takk begge deler! Må se «tre nøtter til askepott». Men heldigvis er det mye både før og etter det også. Elsker Disney, spesielt i julen.

Hvit eller grønn jul?
– Hvit. Noe med den stemningen igjen. Får ordentlig julestemning når det er masse snø. Morsommere med aktiviteter ute også da. Godt å komme inn igjen også etter aketur og fyre i peisen.

Beste julesang
– «Stjernesludd» eller «Have yourself a Merry little Christmas».

Favoritt julefilm
– «The holiday» og «Home alone». Så er det tradisjon å se Harry Potter filmene i førjulstiden.

Julen er ikke det samme uten……
– Er opptatt av tradisjoner som hører til jul for meg, men de blir ikke det samme uten mine nære og kjære

Årets julegaveønske
– Ting og tang til nytt hus, SNØ og at det kommer vaksine snart…

En julehilsen til rhk supportere
– Tror det er ekstra viktig nå med en litt annerledes jul å nyte de rolige og koselige stundene sammen med de nærmeste. Det er også viktig å tenke på de som synes julen er vanskelig, og kanskje ekstra denne julen i den spesielle situasjonen vi er i.

Ta vare på hverandre og ha en strålende jul