Fredrikke Sundsby Kjølstad klar for Romerike Ravens – Ravens

Fredrikke Sundsby Kjølstad klar for Romerike Ravens

Fredrikke Sundsby Kjølstad har signert for Ravens. 20-åringen kommer fra 1.divisjonsspill i Haslum.

Ravens spillerstall er forholdsvis smal og særlig utsatt i perioder med skader og sykdom. Samtidig som laget også skal videreutvikles for fremtiden har Kjølstad blitt den første signeringen i denne prosessen. Ane Mällberg har sammen med teamet sitt et øye med hva som skjer i partnerklubbene og de nærliggende klubbene på Østlandet. Behovet for mer bredde i stallen har vært åpenbar gjennom høsten.

-Vi ser at vi har vært litt tynne, spesielt med skader og sykdom. Fredrikke har spisskvaliteter som vi ser vi har manglet. Hun er en god skytter og kan også være et godt alternativ i midtforsvaret. Fredrikke er ung, men med et veldig spennende potensiale. Hun fremstår som en hardtarbeidende jente som har klare ambisjoner. Vi mener hun vil passe godt inn i troppen, både på kort og lang sikt, sier Ane Mällberg.

I Fredrikke, også kalt Freddy av sine venner, får Ravens ikke bare en spiller med stort potensiale. Ungjenta fremstår også som en energifull gledesspreder. Hun innehar mye av det som kreves for å bli en komplett toppspiller.

-Overgangen er et steg opp for meg. Det er veldig spennende med nye utfordringer på et høyere nivå. Treningene, spillestilen samt spillergruppa passet meg godt. Jeg har blitt tatt godt i mot at trenere, spillere og støtteapparatet. Alle er flinke til å forklare hva man skal gjøre i ulike situasjoner og til å motivere hverandre, sier Fredrikke.

20-åringen ble tatt med i troppen som spilte mot Aker Topphåndball, men kom ikke på banen. Mye dreier seg om å bli kjent med rutinene og ikke minst bli godt integrert.

-Det var en veldig fin og inspirerende opplevelse å få være med på kamp etter kun en uke med trening. Det ga meg raskt innblikk i rutiner og den gode kampmoralen til laget. Kampmoralen og innsatsen er noe jeg ser frem til å bidra med å videreutvikle og gleder jeg meg til å gi alt for laget. Jeg overbevist om at Ravens kan hjelpe meg til å utvikle meg til å bli en veldig god spiller og få frem det beste i meg. Mine ambisjoner er å være med å løfte Ravens så høyt som mulig opp i eliteserien. Selv ønsker jeg over tid å etablere meg som en toppspiller i norsk håndball, avslutter Fredrikke.