Mällberg før kampen mot Fana: -Jentene jobber konstruktivt og tydelig – Ravens
Ane Mällberg, Romerike Ravens

Mällberg før kampen mot Fana: -Jentene jobber konstruktivt og tydelig

Ravens er inne i de siste forberedelsene før søndagens hjemmekamp i Rema 1000-ligaen mot Fana. Hovedtrener Ane Mällberg lar seg imponere over hva søndagens motstander har fått til over til. Hun er tydelig på at Bergenserne er tøffe å møte.

-De spiller litt annerledes enn de andre lagene i ligaen. Fana er et tøft lag å møte med noen «lekne» spillere hvor vi må være fokusert hele veien. Celine Solstad er en type vi må se ekstra opp for. I tillegg til Oda Maastad på linja. Alt i alt ikke de store stjernene, men et godt lag som er bra samspilt og kjenner hverandre godt. Dette er helt klart deres største styrke, sier Mällberg

Etter fire spilte kamper tok Ravens sine to første poeng i forrige ligakamp. Laget har vist tydelig utvikling etter at de hadde en del utfordringer i de to første serierundene. Ravens-treneren er tydelig oppgaveorientert i sin tilnærming til oppgavene som venter.

-Vi må fortsette å ta med det som er bra, jobbe jevnt med utviklingsoppgaver og forbedringspunkter. Som lag har vi fokus på å få frem mer av det vi får til stadig bedre på trening også i kamp. Jeg synes for øvrig jentene har jobbet veldig konstruktivt, tydelig og bra den siste perioden.

Fanas trener Erlend Lyssand har hatt et godt håndlag med laget gjennom flere år. Før sesongen hadde de ikke konkretisert sesongens målsetting, men var tydelig på at de ønsket å henge med topplagene, og at de har mål om å revansjere 6.plassen fra fjoråret.

-Jeg forventer at de nye spillerne kommer inn og tar nye roller. Vi har hatt noen etablerte spillere som har takket av, og da ønsker jeg å se nye som kommer inn og overtar. Vi var litt mellomfornøyd med sesongen i fjor. Vi feilet i målet på topp 5 plassering etter altfor mange jevne tap. Det må vi ut å revansjere denne sesongen. Forventingene er at det kanskje blir et større skille mellom topp og bunn. For Fana sin del handler det om å henge med topplagene. Det må gjøres gjennom å kunne avgjøre tette kamper til vår fordel, fortalte Lyssand til topphandball.no før sesongstarten.Selv om Fana har mistet et par sentrale spillere, har de likevel som tidligere år levert meget gode kamper.

Nye spillere i Fana denne sesongen:Spillere som har forlatt Fana før denne sesongen:
Dina Frisendal (Charlottenlund)Aurora Kjellevold Hatle (Byåsen)
Benedikte Hernes (Fyllingen)Olivia Lykke Nygaard (Storhamar)
Sara Tefre (Kjøkkelvik)Nora Hagerup (Lagt opp)
Hanne Byklum (Nordstrand)Andrea Martine Solstad (Lagt opp)
Mille Brekken Daae (Bjarg)Ida Drønen (Fyllingen)
Leah Osa (Gneist)Maren Gabrielsen (Ålgård)

Laget fra Bergen har vært topp-6 i Rema 1000-ligaen fire år på rad. Den sterke 5.plassen etter sesongen 20/21 ga laget mulighet til europacupspill.

På søndag er det en stor Bergens-dag i Lillestrøm. Kl.15:00 spiller LSK mot Brann på Åråsen. Det kan være en fin kombinasjon med å se Ravens-Fana kl.18:00 i Skedsmohallen. Vi forventer at parkeringsplassen utenfor Skedsmohallen begynner å tømme seg fra kl.17:30, så da blir det plass til håndballbesøkende. I tillegg åpnes også «P-plass 3» som er grusparkering som ligger ved siden av Skedsmohallen. Se kart under.